Sejo Sexon pred koncert u Skenderiji: Bit će to kao Željo iz 1972. godine

Turneja “Zabranjenog pušenja”, kojom grupa promovira novi studijski album “Šok i nevjerica”, započela je nastupima u Beogradu i Zagrebu, a druženje sa sarajevskom publikom zakazano je za 29. decembra na koncertu u velikoj dvorani “Mirza Delibašić”.




Ulaz na koncert će biti besplatan, jer je to poklon grupe “Zabranjeno pušenje” i KJP Centar Skenderija građanima i gostima Sarajeva. “Zabranjeno pušenje” na ovaj način obilježit će 35 godina profesionalnog rada grupe, a to će biti i početak cjelogodišnjeg obilježavanja 50 godina postojanja Centra Skenderija, rekli su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Klubu 1.

– Koncert će da vrati osmijeh na lice, ako vidimo taj osmijeh od maski koje se nose zbog smoga. Skenderija kao mjesto radnje je jedan hram muzike. Govorimo o “Bijelom dugmetu”, “Indexima”, svim tim velikanima sarajevske scene koji su tu nastali. Tu smo imali prostorije na raspolaganju i mogućnost da stvaramo, vježbamo i napredujemo. Tu su, naravno, bile i starije kolege. U tim prostorijama se mnogo moglo naučiti. Skenderija je pravo mjesto za naš performans. Pušenje ima novi CD, novi materijal koji ćemo prezentirati publici. Bit će to kao Željo iz 1972. godine, spoj mladosti i iskustva, dosta starih pjesama, a koncert će trajati barem tri sata. Ukratko, to će biti zabava za cijelu obitelj – kazao je Davor Sučić alias Sejo Sexon između ostalog na konferenciji za novinare.




Amer Kapo, direktor Skenderije, kazao je da mu pričinjava zadovoljstvo što radi s ovim bendom, odnosno što je „Zabranjeno pušenje“ izabralo Skenderiju kao mjesto održavanja koncerta.

(Coolstayle)

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI