Saša Popović o honorarima članova žirija “Zvezda Granda”, povratku Zorice Brunclik u ovaj šou…

Za njega kažu da je najmoćniji čovjek šou-biznisa. Uticao je na formiranje muzičke scene u Srbiji i na to šta će mladi slušati.

Prethodnih dvadeset godina Saša Popović proizveo je na stotine pjevača. To je bio povod da uradimo intervju sa čovjekom koji ne voli puno da priča.

Mnogo se pisalo o vašem odlasku sa “Pinka”. U kakvim ste odnosima danas sa Željkom Mitrovićem?

– Željka Mitrovića nisam čuo godinama. Pardon, čuo sam ga prošle godine kada je bila neka nesuglasica između “Granda” i “Prve”. Došlo je do neke varijante da bi možda naše emisije prešle na “Pink”. Imali smo jedan telefonski razgovor i to je sve.

Kakav je vaš stav o rijaliti programima?

– Nemam nikakav otpor prema rijalitiju. To je sastavni dio nekih televzijih programskih šema. “Pink” to najbolje radi i mislim da je napravio dobar posao sa “Zadrugom” i zaista im želim svu sreću.

Šta najviše gledate na TV i šta je ono što vas iznervira?

– Sve. Sport najviše, informativni program. Pratim sve emisije koje su sličnog tipa, koje moraju da se osmisle. Volim da gledam emisije koje su osmišljene kod nas, od kvizova do zabavnih emisija. Volim da gledam turske serije. Najviše me iznerviraju reklame, kao što gledaoce nervira kada gledaju reklame u “Zvezdama Granda”.

Kako izgledaju momenti kad se vi i Brena raspravljate?

– Između Brene i mene nema rasprave zato što “Grand” produkciju, sve emisije, televizijske formate i firmu vodim ja. Brena se u to ne miješa i zbog toga je mnogo lakše da sve to radimo. Za razliku od perioda kada smo bili u “Slatkom grehu”, kada smo se raspravljali nasmrt. Tu su bila raspravljana oko toga koja pjesma treba da se uvrsti u repertoar, na koji način treba napraviti koncert, da li garderoba za Brenu treba da bude ovakva ili onakva. Bilo je mnogo raspravljanja. Kada je počela era “Grand” produkcije, Brena i ja smo se dogovorili da vodim apsolutno posao i sve mi je to prepustila. Ima veliko povjerenje u mene. Vjerujete mi, za ovih 20 godina od kada je krenula firma, ne vjerujem da sam sa Brenom imao bilo kakvu rasprave.

Kako ste došli na ideju da Đorđe David zamijeni Acu Lukasa? Je l‘ mislite da će on u toj mjeri praviti šou?

– Prvo moram da kažem da je Lukas moj veliki prijatelj i možda se jednog dana ponovo vrati. Ovu sezonu je htio da preskoči. Onda kada smo birali ko će biti šesti član, vodili smo se time da se dijametralno razlikuje od ostatka žirija. Falio nam je neko ko će biti različit, a to je Đorđe David, koji je roker. Druga stvar zbog kojeg smo ga uzeli je to što je Đorđe godinama pričao protiv “Granda”, dosta se toga pisalo, a njemu je nešto smetalo kod nas. Uvijek je govorio kako to nije prava muzika, da to nije produkcija koja treba da iznjedri prave pjevače i tako dalje. Pošto u ovoj sezoni nove pjevače prave mentori, evo mu sada prilika da izabere neke od ovih kandidata, te neka napravi pjevača po svom ukusu, da u stvari vidimo kako to treba da izgleda po njemu.

Zorica Brunclik je isto imala razne pridike na račun “Granda”, a nju niste vratili. Zašto?

– Nije mogla da bude iz više razloga. Prvo nam je trebao muškarac, drugo Zorica je bila odlična u sezoni 2013, 2014. i 2015. godine. Dok je bila u takmičenju, mislim da je to bio pravi pogodak, kada je otišla na drugu stranu, nije to bila ta Zorica Brunclik koja je bila po mom ukusu. Jednostavno, prošla je kroz naš žiri i nema potrebe da se vraća.

I Karleuša je imala loših komentara o vama, pa ste je pustili u žiri. Kako je došlo do pomirenja?

– Jelena i ja smo prijatelji od njene šesnaeste godine kada je snimila prvi album. Snimala je za “Zam” produkciju gdje sam bio muzički urednik, potom za “Grand” i onda naravno neka njena razmišljanja o tome kako treba da ide njena karijera, koje pjesme treba da se prezentuju i neko moje viđenje došli su u neku suprotnost i tu smo došli do nekog konflikta. Uvijek sam je cijenio i poštovao, bez obzira na sve. Pozvao sam je 2015. godine i ona je prihvatila. Mislim da smo napravili obostrano dobar posao i ta sinergija se osjetila kod mene i nje.

Kažu da članovi žirija ne dobijaju novac za to što sjede u stolicama, da li je to tačno?

– Ne bih odgovorio na to pitanje. Neka ostane poslovna tajna.

Kada je “Grand” najviše zarađivao?

– To je u posljednje dvije sezone.

U skoro svakoj gradskoj priči ima malo istine. A koliko ima u onoj da ste Lukasu pozajmili veliki novac?

– Ne bih o tome da pričam u ovom intervjuu. Da sam mu pomogao, jesam, i zbog toga mi je zaista drago. Moj je prijatelj trideset godina.

(Pulsonline)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI