Saša Matić otkrio da je bio nesretno zaljubljen

Pjevač Saša Matić je odlučio da mlađim generacijama približi pjesmu “A ja imam tebe” od pokojnog kolege Rođe Raičevića, ali joj je dao sopstveni pečat i ekranizovao je.


Pjevač Saša Matić obradovao je svoju publikom pjesmom “A ja imam tebe”, ali i spotom za istu, a za “Scenu” otkriva da je to jedna od njemu omiljenih Rođinih numera kada pjeva za svoju dušu.
– Njegove pjesme nemaju rok trajanja. Kad sam sa društvom, kad pjevam onako, za svoju dušu, obavezno su na repertoaru, ali ih pjevam i na nastupima, tako da se ideja sama nametnula. Na ovaj način sam želio da održim uspomenu na Rođu, koji je bio i ostao muzička legenda, ali i da pjesmu približim mlađim generacijama. Nadam se da će se to publici svidjeti.

Da li mislite da će vaša verzija pomutiti slavu originala?

– Naravno da ne! Ne razmišljam u tom smjeru, a kao što sam rekao, pjesma nije ni snimana s tom namjerom. Želja mi je bila da jednoj od meni posebno dragih pjesama vratim sjaj i da je otrgnem od zaborava. Ja sam to otpjevao za svoju dušu i na svoj način, a ako se to i publici dopadne, ja ću biti presretan.

Jeste li imali priliku da se družite sa njim, kakav je bio, kako ga se sjećate?

– On je preminuo 2001. godine, iste godine kad sam ja zakoračio u svijet estrade i izdao prvi album, tako da, nažalost, nisam imao priliku lično ga upoznati, ali sam čuo od svojih kolega i saradnika koji su ga poznavali da je bio jedan od najvećih šmekera na našoj estradi. Pored toga što je bio izuzetno talentovan, kažu da je bio čovjek velikog srca, uvijek nasmijan i raspoložen za druženje.

U neki intervjuima ste govorili da vam je supruga glavni kritičar prije nego što pjesmu čuje publika, šta je rekla ovog puta?
– Pa, ja se trudim da porodicu ne opterećujem svojim poslom, ali kada su u pitanju pjesme, znači mi da čujem mišljenje bliskih osoba. Što se konkretno ove pjesme tiče, komentari su odlični!

Za pjesmu je i urađen i spot, čije ideje su presudne kada je scenario u pitanju i koliko se uopšte miješate u kreiranje istih?

– Inače ne volim da snimam spotove. To mi je jedan od najtežih zadataka u mom poslu, tako da se ja tu previše ne miješam. U stvari, ne miješam se uopšte! Sve prepustim svom timu, ja samo radim šta mi kažu, slušam upute i jedva čekam da završimo.

Da li ste nekada, kao u pjesmi, bili nesretno zaljubljeni?

– A ko nije? Mislim da ne postoji osoba koja barem jednom u životu nije bila nesretno zaljubljena, pa tako i ja, ali to su neka davna vremena.

(Blic)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI