happy new year 2018

Sandra Afrika otkrila da je bilo sramota zbog svog nadimka!

Pjevačica Sandra Prodanović poznatija kao Sandra Afrika godinama je na estradnom nebu, a sve ovo vrijeme, mnogi se pitaju zbog čega je ponijela baš taj prepoznatljiv nadimak.

Međutim, kako ona kaže, prvo se pojavila kao Sandra, ali je brzo dobila nadimak zbog kog ju je u prvo vrijeme bilo sramota.

“Ja se zezam, kažem “Marina Tucaković me krstila”, ali tako je ispalo na kraju. Ona je napisala pjesmu, ona je odlučila da se zove “Afrika”. Ja sam se na estradi pojavila kao Sandra samo sa pjesmom Afrka i onda je bilo ono “Je l’ može od Sandre “Afrika”” i tako me publika nazvala Sandra Afrika, i tako je ostalo”, kaže ona.

Sandra je otkrila i da je na početku bio blam da izgovori svoj nadimak.

“Na početku mi je bilo čudno, i sramota me bilo, zaista. Na primjer kada treba da nazovem šminkera, stilistu ili nekog i sad, pošto je bio početak, treba da objasnim ko je na telefonu, ja kažem “Ovdje Sandra” i sad mene sramota da kažem Afrika, pa ne znam kako da objasnim. I pitaju se koja Sandra, a onda ja objašnjavam “pa mala, crna, znaš”… “Ma reci Afrika” i ja kao “Pa dobro, Sandra Afrika ovdje”, rekla je pjevačica kroz smjeh i dodala:

“Sad samo kažem Afrika i to je to!”

(Kurir)

KOMENTARI