Samo dan nakon početka suđenja Marjanoviću: Porodica ubijene pjevačice donijela iznenađujuću odluku

Nenad Šipka, direktor privatnog Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada, već dvije godine pokušava da dokaže da pjevačica “Granda” Jelena Marjanović (33) nije ubijena 2. aprila 2016. godine u Borči. Sada govori o novim detaljima iz istrage.
U Višem sudu u Beogradu počelo je, ono što se u medijima označava kao “suđenje decenije”.

Naime, samo dan nakon početka suđenja Zoranu Marjanoviću, porodica ubijene Jelene Marjanović je donijela odluku da neće tražiti od Višeg suda u Beogradu da im se prizna status oštećenih.

To je na svom Fejsbuk profilu saopštio direktor privatnog Centra za forenzička istraživanja iz Novog Sada, Nenad Šipka.

– Teodora Krsmanović, njen deda i deda pokojne Jelene – Miodar, neće od Višeg suda u Beogradu tražiti da im se prizna status oštećenih. Tu odluku su donijeli usljed javno objavljenih zlonamjernih i neistinitih tvrdnji da Teodoru Krsmanović interesuje imovina ostala iza pokojne Jelene. Takvoj odluci kumovalo je i ponašanje odbrane Zorana Marjanovića, koja je sistematski vrijeđala i omalovažavala Nenada Šipku, direktora CFI doo iz Novog Sada, koga je Teodora Krsmanović angažovala da izvrši rekonstrukciju ubistva njihove Jelene, zbog čega je on i podnio privatnu krivičnu tužbu protiv advokata Delibašića – stoji u saopštenju.
Podsjećamo i da je sam okrivljeni Zoran Marjanović, u javnim nastupima početkom jula mjeseca, iznosio prijetnje i kletve, tvrdeći da su “dželati nekada nosili mačeve, a danas olovke”.

– Teodora Krsmanović je zaključila da Više javno tužilaštvo Beograd ne želi da se u predmetu kao njen punomoćnik pojavi advokat Predrag Savić, niti kao stručno lice CFI doo Novi Sad i stoga je odlučila da ne podnose zahtjev sudu za dodjelu statusa oštećenih i da Više javno tužilaštvo Beograd samostalno, sa svim odgovornostima svog položaja u krivičnom postupku, zastupa optužnicu – stoji u zvaničnom saopštenju.

12.09.2019. Нови Сад…САОПШТЕЊЕ ЗА ШТАМПУПоводом почетка суђења за убиство Јелене (Крсмановић) МарјановићТеодора…

Posted by Nenad Šipka on Četvrtak, 12. Septembar 2019.

Punomoćnik advokat Predrag Savić i Nenad Šipka dobijali su različite prijetnje i uvrede na njihov račun, a advokatu Saviću je izlupan i automobil.

– Advokat Predrag Savić i direktor CFI doo Novi Sad Nenad Šipka se nadaju da je ovo saopštenje dovoljno da zadovolji osnovno interesovanje javnosti – navodi se u saopštenju Nenada Šipke.

Podsjetimo, Jelena Marjanović je ubijena 2. aprila 2016.godine na nasipu Crvenka u Borči. Vijest koja je najviše potresla srpske medije i cjelokupnu javnost je upravo ko je ubica pokojne pjevačice. Zoran Marjanović, suprug ubijene pjevačice, koji je optužen za ubistvo, izjasnio se nakon čitanja optužnice, da nije kriv.

(Srbijadanas)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI