Samir Šujak pretrpan pozivima za svadbena veselja i sunete: Pjeva se, ali i zaradi!

Većina pjevača  više voli pjevati na svadbama, rođendanskim zabavama, sunetima… nego u diskotekama ili restoranima. Upravo sa ovakvih veselja su i najinteresantnije priče jer su i običaji drugačiji.

Jedan od pjevača koji je izuzetno tražen na veseljima ove vrste je Samir Šujak tako da je pretrpan  pozivima za svadbena veselja i sunete. Ne samo da ga zovu iz BiH, Sandžaka… već i sa Kosova. Ne žali se jer posla ima preko glave, a honorari i bakšiši su posebna priča.

Samir je posebno izdvojio jednu priču sa suneta iz Peći na koji ga je pozvao da pjeva prijatelj Saka Kojić, a održano je u jednom od najljepših restorana.

-Klavijaturista koji je išao sa mnom Adnan Balčinović kada je ušao u salu gdje je bilo više od 500 zvanica jednostavno je ostao zatečen. ja sam već pjevao na takvim veseljima, ali njemu je bilo prvi put tako da se tada susreo sa svim tim običajima u tom dijelu Kosova. Kada se gosti smjeste, ulazi dječak za kojeg je svo ovo slavlje priređeno i to sa ocem i majkom, odjeven u tradicionalnu nošnju, baš kao Sulejman Veličanstveni, baš takav dojam steknete. Za njima ide momak koji udara u goč. Za one koji ne znaju u pitanju je muzički instrument sličan bubnju. Zatim kreće muzika, slavlje koje je veličanstveno, i obavezno pjesma “Sine moj”.  Tamo se sunet proslavlja baš kao i svadba. Bez šote sve to ne može proći.
Poznato je da je na veseljima ove vrste kakav je i sunet bakšiš često veći od honorara koji pjevači dogovore. Samir kaže da je itekako dobro zaradio na sunetu u Peći odakle i dalje dobija pozive  za angažman. 

– Sve je prošlo veselo, pjevalo se do zore, ali i zaradilo. Ja sam zadovoljan, a drago mi je da su i domaćini bili prezadovoljni sa mnom.

 

 

 

 

 

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI