SAMIR ŠUJAK: Na mojim nastupima obavezno pjevam Bešlićevu pjesmu “Hej zoro ne svani”

Svi veliki pjevači su prvi put zapjevali u osnovnoj školi gdje su mogli spoznati vrijednost onoga što im je Bog podario a to je dobar glas. Baš o tim počecima i kako je dalje tekla njegova karijera razgovarali smo sa pjevačem Samirom Šujakom. On nam je na početku našeg razgovora otkrio i jednu anegdotu koja je vezana baš za te njegove prve korake.

-Bilo je to sasvim slučajno, zapjevao sam prvi put za dan osnovne škole. Sjećam se da sam imao ogromnu tremu od koje sam vjerovali ili ne pjevajući drugu strofu pao na koljena što je izazvalo haos u publici i ogroman aplauz jer su svi mislili da sam to namjerno uradio, da je to bio dio moje koreografije- prisjeća se ovaj pjevač sa osmijehom na licu i nastavlja priču dalje:

NA JEDNOM OD NASTUPA
NA JEDNOM OD NASTUPA

-To se ne zaboravlja, ti momenti, pjevao sam pjesmu Halida Bešlića “Hej zoro ne svani” koja mi je i danas najomiljenija i obavezna je na svakom mom nastupu. Najveći podstrek tada dala mi je učiteljica muzičkog Snežana Jovanović koja mi je tada rekla: Škola ti je na prvom mjestu, ali tvoj talenat koji imaš sigurno će te odvesti tim putem prema muzici.
Bilo je to nezaboravno doba djetinjstva za Samira koje je obilježilo njegov dalji tok života i karijere. Odlazi živjeti u Sloveniju gdje osniva i porodicu, ali postaje i jedno od prepoznatljivih estradnih imena na tom prostoru.

– Živim u Kopru, jednom od najljepših gradova na moru. Imam divnu porodicu koja mi je veliki oslonac u svemu.Nisam vjerovao zaista da ću za kratko vrijeme dobiti povjerenje publike, ljudi koji slušaju moje pjesme dok pjevam na nastupima i na tome sam im neizmjerno zahvalan.

SAMIR I SEJKO PAŠOVSKI

I naša ekipa estradnjaci.ba uvjerila se da je Samir Šujak neko koga i kolege i publika vrlo dobro zna i o njemu ima samo riječi hvale. Pjevao je zajedno rame uz rame sa velikim imenima estradne scene među kojima su: Mile Kitić, Šemsa Suljaković, Rade Lacković, Halid Bešlić, Jana i mnogi drugi.

U svojoj dosadašnjoj karijeri snimio je dvije pjesme i spot. Autor pjesama je Dilvad Felić Dado, a jedna od njih mu je pomogla da na prestižnom bihaćkom festivalu osvoji nagradu “Otkriće festivala”.

Na našem portalu trenutno možete čuti Samirov novi cover za pjesmu “Kafanska pjevačica” koji ne prestaje da se sluša i koji je pobrao najbolje kritike javnosti.

-Moji planovi koje ću sigurno realizovati su nastavljam dalje sa snimanjima jer je to moja publika zaslužila!

(Estradnjaci.ba)

 

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI