Safet Šakanović Safi snimio pjesmu kojom se ponose Krajišnici u cijelom svijetu: “Oj Krajino moj najdraži cvijetu” (VIDEO)

Nova pjesma “Oj Krajino moj najdraži cvijetu” Safeta Šakanovića u svome tekstu nosi svu ljubav prema rodnoj grudi koju jedan pjevač može pokazati pjesmom. Zato je upravo i specifična i svi koji je odmah čuju ne mogu da je zaborave, ona se pjeva i pjevat će se.
Vrlo je interesantna priča vezana za pjesmu “Oj Krajino moj najdraži cvijetu” koju nam je ukratko ispričao i sam pjevač.

-Moj stric Hamed Hamić Šakanović koji je bio harmonikaš i čovjek koji je otkrio da imam talenat za pjevanje, u to vrijeme je radio sa velikim brojem pjevača, a jedan od njih je i vlasnik ove pjesme. Zove se Osman poznatiji kao Mali mrav. Ovu pjesmu je on pjevao po tadašnjim nastupima, priredbama dok sam ja tada bio još klinac, nekih 14 godina. Melodija te pjesme mi je ušla u uho, da bih je kasnije i ja pjevao na svojim nastupima i odlučio da je snimim, priča nam Safet Šakanović Safi.

Veliki je broj Krajišnika u dijaspori koji su veoma ponosni na ovu pjesmu, a s obzirom da Safet živi u Austriji često na mjestima gdje pjeva gosti kažu “Daj onu svoju”, i tako ovaj pjevač rado zapjeva “Oj Krajino moj najdraži cvijetu”.

-Rekao sam sebi zašto ne bih snimio ovu pjesmu kad je ljudi toliko vole. Pozvao sam svog prijatelja Nermina Nexa Delanovića gdje smo u njegovom studiju i završili sav posao oko snimanja. Naravno tražio sam odobrenje od autora pjesme sa dozvoljenom izmjenom teksta druge i treće strofe koje sam ja ponovo napisao. Bilo je planirano da se u refrenu spominje Kladuša, ali sam došao na ideju da se spomene i Cazin i Bihać.

Safi ne krije zadovoljstvo što je pjesma odlično prihvaćena od strane publike jer kako kaže ovakve pjesme to i zaslužuju.
-Pozdravljam sve Krajišnike u svijetu, ali i sve one kojima je rodno mjesto u srcu. Slušajte i pjevajte “Oj Krajino moj najdraži cvijetu”, poručio je Safet Šakanović Safi.

(Estradnjaci)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI