ŠABAN O RAZVODU: Gordana me je napustila zbog alkohola

Šaban Šaulić je bio razveden samo dvadeset dana. Kralj narodne muzike ispričao je kako je došlo do toga da ga ostavi supruga Gordana, s kojom je već 42 godine u braku. Pjevač se sa ženom rastao 1985, i to zbog alkohola.

– Mi smo se rastali na 20 dana, možda čak i manje. Goca je pobjesnila zbog mog ponašanja, došao sam poslije tri dana kući iz kafane mrtav pijan. Rekla mi je: „Ne može to tako, ti ne dolaziš kući, pa šta mi tebi uopšte značimo.“ Još nisam ni došao sebi, bio sam u nekom teškom alkoholu. Sjećam se, tada sam s Radetom Vučkovićem non-stop pio po kafanama, kao crijeva smo bili. Sastavimo po nekoliko dana, ne vide nas ni kuća, ni djeca, ni žena – ispričao je Šaban u emisiji „Iz profila“.

– Gordani je pukao film zbog toga, pa je tražila razvod, a ja onako pijan kažem: „Pa može, ako tako hoćeš.“ Dala mi neki papirić, ja to potpisao, misleći da se ona zeza. Međutim, kad sam se otrijeznio, shvatio sam da je ona bila ozbiljna i da smo se stvarno razveli. Ostao sam sam kući, a Goca je otišla s djecom kod njenog oca. Tako sam ja po cijeli dan sjedio sam u kući koja je bila ogromna, trzao se na svaki šum, sve pomislim: „Evo ih dolaze.“ Nisam mogao noću da zaspim, falili su mi i djeca i Goca – prisjetio se Šaulić.

Porodica mu je mnogo nedostajala, ali i pored toga mu nije padalo na pamet da pozove Gordanu da se pomire. Čekao je da ona napravi prvi korak.

– Tad su mi došli drug i rođak, rođeni brat Hasana Dudića, da mi prave društvo, da ne budem sam u toj kućerini. Taman kad sam oguglao da ih više nema, da ću morati preko suda da tražim zahtjev da viđam djecu, dešava se preokret. Jedno jutro, ja izlazim iz kuće, a ono na kapiji poredani Mihajlo, Ilda, Sanela, Gordana. Samo su mi prošli neki trnci, ali sam htio da pokažem stav da mi je svejedno. Tad mi Goca pitala: „Je l‘ mi možemo da uđemo u ovu kuću?“ Dobro sam razmislio šta ću reći, da opet nešto ne zabrljam. Rekao sam: „Upadajte.“ Odmah mi je kuća opet bila puna ljepote i života ‚ kaže i dodaje: – Poslije toga smo se opet vjenčali, u jednoj kafani na Banovom brdu, samo što smo promijenili kumove. Zorica Brunclik i Velja Milošević su nam kumovali i, eto, ispostavilo se da su nam njih dvoje taličniji – ispričao je pjevač, koji je poslije tog perioda supruzi posvetio pjesmu.

– Rade Vučković napisao je moju autobiografsku pjesmu „Gordana“ zato što smo bili bliski drugari i znao je cijelu moju situaciju. Bio je lukav, dobro je pisao, a valjda je htio i malo da se ušlihta Goci poslije svega – završio je Šaban.

(Srbijadanas)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI