Šaban, Neda i Bekuta dobili nagradu za životno djelo!

Legende folk muzike Šaban Šaulić i Ana Bekuta dobili su nagrade za životno djelo, a Predrag Živković Tozovac proglašen je za Nacionalnog estradno-muzičkog umetnika Srbije na prvom održanom Saboru narodne muzike Srbije 15. novembra u velikoj sali Kombank dvorane.

Ova manifestacija, koja ide stopama nekadašnjeg legendarnog Beogradskog sabora već od početka dobila je epitet prestižne okupivši najbolje mlade pjevače ali i one koji su svojim radom ostavili neizbrisiv trag u domaćoj muzici. Na sceni su se najprije smjenjivali Biljana Sečivanović, Mirjana Aleksić, Bane Mojićević, Dragi Domić i mnogi drugi otpjevavši najveće hitove koje je nekadašnji Sabor iznjedrio, medju kojima su i pjesme koje su izvodili Kvaka, Toma Zdravković, Safet Isović, Lepa Lukić, Šaban Śaulić i mnogi drugi.
Praćeni sa čak tri orkestra pjevači su pobrali aplauze ljubitelja muzike koji su ispunili dvoranu do posljednjeg mjesta. Oni su zagrijali atmosferu da bi je do usijanja doveo Tozovac koji se poslije dužeg vremena pojavio na javnom dogadjaju otpjevavši svoju pjesmu, a potom su uslijedili i drugi velikani poput Šaulića, Bekute i Nede Ukraden a pjesme su u revijalnom dijelu otpjevali i Sneki, Raša Pavlović i Rade Jorović.

– Savez estradno-muzičkih umjetnika Srbije pokrenuo je mnogo akcija tokom prethodnih godina a nadamo se da će i ova prerasti u lijepu tradiciju koja njeguje muziku u duhu narodnog melosa- rekao je predsjednik SEMUS-a Dragiša Golubović koji je i uručio priznanja.

(Grand.online)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI