ŠABAN NA TAJNOM RAČUNU IMA DVA MILIONA EURA!

Legendarni pjevač narodne muzike Šaban Šaulić, koji je u februaru tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći, posjedovao je tajni bankovni račun upravo u Njemačkoj, gdje je u udesu izgubio život po povratku sa nastupa.


Kako navodi “Skandal”, on je na računu sačuvao oko dva miliona eura, a ovu ušteđevinu je navodno krio od supruge Gordane Šaulić, ali i od djece.
Tokom čitave Šabanove karijere njegova supruga Gordana baratala je novcem i sve sama raspoređivala. Ona je vodila sve njegove poslovne sastanke, zakazivala i ugovarala nastupe i gostovanja, pa je na kraju odlučivala o tome šta će raditi sa svakim njegovim honorarom. Šaban, međutim, nije bio nimalo naivan, pa je i sam sklanjao dio novca, koji je slagao na bankovni račun. Tako je htio za svaki slučaj da se osigura. On nikada nije bio sebičan, pa ni taj novac nije krio sa strane samo za sebe, nego je sve sklanjao kako bi osigurao i porodicu. Razmišljao je unaprijed, pa mu je na pamet palo, ako mu se, ne daj Bože, nešto desi, štek postoji – navodi Šabanov prijatelj za “Skandal”.

On je potom objasnio i da je u pitanju račun u jednoj njemačkoj banci, te i da će pjevačeva supruga Goca moći da pristupi tom računu samo ako pored sebe bude imala advokata.

Šaban ima tajni devizni račun u jednoj njemačkoj banci koji je sada zapečaćen i samo Goca preko advokata može da mu pristupi. Šaban je mučenik vjerovao  da će doživjeti penziju, da će moći da se opusti u Krčedinu, pa je mislio na stare dane, ali i da ne opterećuje djecu. Zato je i štedio. Sav bakšiš sa romskih svadbi, koji je uvijek bio pozamašan, Šaban je čuvao tamo u Njemačkoj i to nikada nije dirao. Te pare sada pripadaju Goci i njegovoj djeci i to oni moraju sa advokatima da riješe. Nadam se da Gordana za to zna, a i da nije znala, ta banka ju je sigurno o tome obavjestila nakon Šabanove tragedije – naveo je Šaulićev blizak prijatelj za novine.
Podsjećamo, Šabanova supruga Gordana trebalo bi da vrati unaprijed uzet novac od svih pjevačevih zakazanih nastupa koji su zakazani prije nemilog događaja s obzirom na to da je uzimala kaparu za svaku tezgu.

(Informer)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI