RADILA JE U BUTIKU, A ONDA JE SUDBINA UMIJEŠALA PRSTE I POSTALA JE VELIKA ZVIJEZDA

Pjevačica je više puta govorila o tome da su je roditelji od malih nogu učili da mora da bude vrijedna i da se osamostali, pa i ne čudi što je rano odlučila da počne da zarađuje. Kad je već bila na izmaku sa studijama, javila se na oglas za prodavačicu u butiku ekskluzivne robe, ne sluteći da će joj to promijeniti život. Vlasnica radnje bile je čuvena Lela, folk zvijezda devedesetih, kojoj nije puno trebalo da uoči Oljin talenat za muziku, pa joj je ubrzo pomogla da kroči na estradu. O tome su obje govorile svojevremeno.
– U prvo vrijeme Olju sam vodila na estradna dešavanja da upozna ljude i vidi s kim će sarađivati i šta je čeka. Kao djevojka bila je neupadljiva i neprimjetna. Tek kad smo završile prvi album, počelo se o njoj pričati. U startu sam tražila da isključivo radi gostovanja, da ne nastupa po kafanama jer je u njima mala cijena. Zato sam tražila da pjeva po klubovima i diskotekama. Iako je bila početnica, nisam htjela, niti sam dozvolila da joj cijena gostovanja bude manja od 1.000 njemačkih maraka. U inostranstvu cijena njenih nastupa bila je dvostruko veća – ispričala je Andrićeva prije 15 godina za Kurir. Karleuša je priznala da joj je Lela bila poslodavac i da joj je pomogla u muzičkoj karijeri.

– Nikad se nisam libila rada i vrlo rano sam željela da zaradim prvi bakšiš. Radila sam kao prodavačica u butiku i bila sam vrlo ponosna na sebe. Butik je držala Lela Andrić, koja mi je kasnije pomogla da izdam prvi album. Uvijek sam govorila da je važno da se čovjek na vrijeme nauči da radi, pa šta god, i da se ne stidi svog posla, a tome učim i svog sina – rekla je Olja.
Ipak, ono što će iznenaditi mnoge je da se Olja Karleuša zapravo ne zove Olja.

Naime, pravo ime pjevačice je, kako prenosi Kurir, zapravo Olgica.

(Pulsonline)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI