Publika je čekala “Tuđinu”: Almir Imamović snimio pravu životnu baladu uz koju nećete ostati ravnodušni (VIDEO)

Zašto ode u bijeli svijet

mili brate moj, mili brate moj

negdje daleko sada živiš

postao si čovjek svoj.

Ovo su uvodni stihovi nove/stare pjesme “Tuđina” koju je snimio poznati pjevač Almir Imamović. U pitanju je pjesma koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, i slušaćete je uvjek iznova.

-Pjesma je nastala prije mnogo godina i dugo je bila onako lokalnog karaktera, samo za odabrano društvo, rekao nam je pjevač i nastavio,
-Godinama mi dok pjevam prilaze i kažu: Hajd ti otpjevaj onu svoju pjesmu “Tuđina”  da se isplačem, jer sve ljude koji nisu u svom gradu, svojoj zemlji veže ista sudbina, tako da je ovom pjesmom rečeno sve. Tada sam je predstavio i na jednoj televiziji, i na youtube, i bio sam iznenađen da je za kratko vrijeme doživjela ogromnu ekspanziju.

Tekst pjesme je nešto što publiku prvo privuče kada je u pitanju pjesma, a za “Tuđinu”, naravno inspirisan situacijom i doživljenim momentima u životu tekst je napisao upravo Almir Imamović.

-Baš tako, ja sam porijeklom iz Kiseljaka, a duži niz godina živim u Beču. Jednostavno ja sam ovu pjesmu osjetio i otpjevao. Osjećao sam dužnost prema svojoj publici da snimim novu verziju pjesme “Tuđina” i dao sam povjerenje najboljima. Aranžman je uradio Kenan Fejzić Ćina i sve realizovano u WS-Music produkciji. Ja sam prezadovoljan.

Dok slušate pjesmu “Tuđina” ne možete a da ne osjetite koliko je pjevač utkao emocija i jednostavno udahnuo dušu jednoj divnoj životnoj baladi.

-Pjesma ima jaku poruku, i mislim da je pravi momenat bio da je sada ponovo snimim. Ljudi i dalje odlaze iz domovine. Citiraću velikog pjesnika Aleksu Šantića koji je napisao:  „Ostajte ovdje, sunce tuđeg neba neće vas grijati kao sto ovo grije…
Poslušajte pjesmu koja vam mora izmamiti suzu u oku, a koja bilježi sve veći broj pregleda na Youtube, što govori da imamo hit.

(Estradnjaci)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI