Prozivaju je mnogi, a evo šta je prava istina o njenom imenu!

Mnoge estradne zvijezde su zbog upečatljivosti i bolje prepoznatljivosti promijenile ime na početku svoje karijere, a jednu od dama naše estrade bila je prozivana da je mijenjala ime, ali ona tvrdi suprotno.Naime, kada neko poželi da omalovaži Anabela Atijas nazove je Razija Bukva, što je obično ispraćeno malicioznim i pogrdnim tonom.Ona je objasnila o čemu je riječ.

-Da sam htjela da promjenim ime, promjenila bih i prezime- istakla je jednom prilikom Anabela, podvlačeći da se ne stidi svog prezimena Bukva. Gostujući u jednoj emisiji, pjevačica je donijela na uvid svjedočanstvo i knjižicu iz osnovne škole u kojima piše da se zove Anabela, kako bi konačno stala u kraj svim pričama, a zatim objasnila kako je došlo do toga da dobije tako neobično ime.

-Ime Anabela sam dobila po rođenju. Nisam sigurna da li je to bio lik iz knjige ili se spisateljica tako zvala. Znam samo da je bila neka italijanska knjiga. Potičem iz mješovitog braka. Tada to nije bilo važno, svi su bili ponosni Jugosloveni i samo je ljubav bila bitna. Ali valjda su oni nešto predosjećali, pa nisu željeli da ikada imam problem zbog imena, pa su odabrali internacionalno. Sva djeca u tom periodu su dobijala ta internacionalna imena i niko nije želio na svoju stranu da naginje– ispričala je Anabela, Nije poznato od koga tačno potiče glasina o imenu Razija koju su mnogi uzeli zdravo za gotovo.

(Express)

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI