happy new year 2018

Pročitajte ispovijest Sinana Sakića u kojoj otkriva što niste znali

Sinan Sakić otkriva zbog čega je Mile Kitić za njega vazduh, u kakvim je sada odnosima sa Džejom, te priznaje da je konačno uspio da se skine sa alkohola koji je godinama bio njegov najveći porok.

Zašto si se prije godinu dana vratilo u rodnu Loznicu?

“Nisam ja nikada iz Loznice u potpunosti ni otišao, tako da se nisam ni vratio. I dalje živimo na relaciji Beograd – Loznica. Tamo imamo svoj mir, svoj mali raj. Odemo kada poželimo da se izolujemo i odmorimo. Sabina je završila opremanje svog slikarskog ateljea u Loznici, a otvoriće atelje i u Beogradu pošto već imamo prostor. U Beogradu imamo i mnogo prijatelja, ovdje smo kada su nam obaveze veće.”

Mnoge tvoje kolege pored žena imaju i ljubavnice. Šta ti o tome misliš?

“Nikada nisam komentarisao tuđe živote, pa neću ni sad. Samo za sebe mogu da kažem da sam imao sreću da upoznam, zavolim i ostarim sa jednom ženom, mojom Sabinom.”

Imao si problem sa alkoholom o čemu si otvoreno pričao. U kom momentu si shvatio da si zavisnik i da moraš da se liječiš?

“Nisam se liječio, samo sam ostavio piće. Koliko god popio, uvjek mi je bilo malo. Shvatio sam da to nigdje ne vodi, sem u moju propast. Nisam ja ni bio težak, niti su drugi osjećali posljedice moga pića jer nisam agresivan. Ne volim da se svađam. Ipak, shvatio sam da sam prevršio mjeru i da sebi činim zlo što toliko pijem. I ostavio sam. Samo sam odgurnuo flašu i to je to. Isto tako sam prekinuo i sa kockom. Sve je u karakteru. Sad, kada je prošlo malo vremena, popijem po koju čašu, ali sa mjerom. Jedini porok koga se ne mogu odreći su cigarete.”

Neki pjevači pričaju da koristitš i kokain?

“Koji su to pjevači? Neka dođu i neka mi u lice kažu, pa ću im odgovoriti. To iza leđa ne priznajem. Nikada ništa nisam skrivao, sve što radim radim otvoreno i spreman sam da kažem. U ovom slučaju, jedina istina je da se ne drogiram.”

U kakvim si odnosima sa Džejom? Priča se da mu je život ozbiljno ugrožen.

“Džej je bio i uvjek će ostati moj prijatelj i neko koga mnogo volim. Ne viđamo se često kao ranije, promijenili smo i navike, a i mnogo je obaveza. Ali ja sam uvjek bio i biću tu za njega. Što se njegovog zdravlja tiče, istina je da ima određene probleme, ali ja sam siguran da će i iz toga kao i iz mnogih životnih situacija izaći kao pobjednik.”

Mile Kitić je nedavno rekao da je počeo da pjeva zahvaljujući tebi, da li si se pomirio sa njim?

“Mileta sam bukvalno za ruku doveo u Južni vetar i dao mu album koji je trebalo ja da snimim. Pjesme sa njegovog prvog albuma bile su pripremljene za mene. Bio sam i gost na njegovom koncertu kada niko drugi nije želio da se pojavi. I onda mi je bio zabranjen ulaz na njegovu proslavu poslije koncerta. Za mene je on vazduh koji ne dišem. Ne postoji više, to sam mu rekao otvoreno i evo sada ponavljam. Nisam zaslužio takvo nepoštovanje od njega, ali ne dobijemo uvjek šta smo zaslužili. Svakom svoje na čast. Ja ga na koncert neću zvati, ali za njegovu divnu ženu Martu i kćerku poziv na koncert stoji i vrata moje kuće su im uvjek otvorena.”
U kakvim si odnosima sada sa Draganom Mirković, s njom si se posvađao zbog Mileta?

“Kao što sam rekao, jedino ne govorim sa Miletom, sa ostalim pjevačima iz Južnog vetra sam u odličnim odnosima, pa i sa njom. Sa nekima se čujem češće, sa nekima rijeđe, ali to je potpuno normalno.”

Sve su popularnija muzička takmičenja, da li vidiš sebe u žiriju?

“Biti član žirija jednog takmičenja velika je odgovornost koju mislim da mnogi ne shvataju ozbiljno. Ono što se kaže tim mladim ljudima može im nanijeti traume i obilježiti život. Ja ne bih na sebe preuzimao ulogu da to radim. Mnogima sam privatno pomogao, davao savjete i podršku, ali ne želim da to radim javno.”

Jelena Karleuša je izjavila da je muzika “Južnog vetra” džiberska i najveći šund, kako to komentarišeš?

“Jelenu sam poslije toga sreo i pitao je što pjeva moje pjesme na nastupima ako sam ja najveći džiber! Vadila se da nije mislila tako. Šta je mislila, ne znam, znam samo šta je rekla. Reći ću ovako: Jeleni želim da ima dugu karijeru kao ja, toliko velike hitove, barem pola koncerata koliko sam ja održao… Kada to bude imala, neka komentariše sa autoritetom šta god želi. Do tada, šta god rekla, nije bitno.”

Kako ti se dopadaju mlađe generacije kolega?

“Dopadaju mi se mnogi, mislim da ima mnogo talentovanih i vaspitanih mladih pjevača. Ne bih nikoga posebno izdvajao jer ću onda zaboraviti nekoga. Srećom, ima nade za našu muziku, samo je bitno da svi oni pronađu svoj identitet.”

Sve više je straleta i repera na estradi, šta misliš o tome? Da li bi sa nekom starletom snimio duet?

“Svako vrijeme nosi svoje breme, pa tako i ovo. Trajanjem se pokazuje kvalitet, a to što je trenutno nešto popularno ne mora ništa da znači. A ja, valjda je to svima jasno, nisam čovjek trenutka. To vam je i odgovor na drugo pitanje.”
Da li si imalo neke neprijatnosti na tezgama? Mitar Mirić je rekao da su u Americi pucali na vas.

“Mitar je rekao da je bila pucnjava, ali mi nismo nikad bili ugroženi. Nije nikad pucano na mene, dešavale su se neke scene kao i uvjek u kafani, naročito u nekim starim vremenima, ali mene su uvjek poštovali i nikada me niko nije dirao. Siguran sam da će tako i ostati.”

Da li si se sa nekim javnim ličnostima kockao?

“Bolje vi od mene znate ko se na estradi kocka, a ko ne! To je u mojoj prošlosti, jesam se kockao, sa raznim ljudima sjedio za stolom… Ali bilo, pa prošlo!”

(Espreso.rs/Kurir Star)

KOMENTARI