Potresna životna priča Zorane iz Zadruge: Otac je godinama zlostavljao majku

Zorana Stefanov jedna je od najpozitivnijih učesnica Zadruge, koja odiše vedrinom, sjajnim smislom za humor, a tužne teme za nju ne postoje.

Međutim, iza tog osmijeha kriju se dani i godine ispunjeni tugom, suzama, teškim djetinjstvom i borbom za lijep život, kao i za to da se porodica održi na okupu. Zapravo, svi osim njenog oca.

Kako saznajemo, Zorana je odrasla pod stresom i u strahu od oca nasilnika, godinama gledajući kako zlostavlja i maltretira njenu majku. Iako je rodila petoro djece, hrabra žena odlučila je da se rastane od muža nasilnika, pa je Zorana oca posljednji put vidjela kada je imala svega 6 godina.

– Zorana je uvijek bila hrabra, uvijek se borila za sebe i za svoje bližnje. Tome je sigurno doprinijelo i teško, preteško djetinjstvo, koje su i ona, i majka, i braća i sestre imali zbog njenog oca. Zorana ima dva brata i dvije sestre. Od malena su svi gledali kako maltretira i tuče njihovu majku, koja je žena zmaj! To su bili strašni dani… Možda je i to razlog iz kog Zorana ne trpi da je bilo ko prema njoj neprijatan, nepravičan, da je vrijeđa i ponižava – počinje priču naš sagovornik.

Kako kaže, Zorana je sa braćom i sestrama dugo bila svjedok očevog maltretiranja majke.

– Ona je sve to gledala. Iako je bila vrlo mala, takve stvari ostaju u sjećanju. Njihova majka je zaista majka hrabrost. Borila se kao lavica da djecu izvede na pravi put. Često nisu imali, ni novca ni uslova, Zorana se kupala kod komšinice… Ali, njih petoro su sve pravazišli. Oni žive u kući Zoraninih bake i deke, sa mamine strane. Od Zoraninog oca ništa nisu htjeli. Iz njegove kuće davno su otišli, a on ne živi u Srbiji. Znam da, kada je dolazio, niko od njih nije htio da ga vidi – ekskluzivno priča sagovornik Telegrafa.

– Zoranina majka se baš mučila, a najveću pomoć davali su joj njeni roditelji. Nekad je bilo posla, nekad nije, ali ona se nikada nije predala! Bila je istrajna u odluci da svoju djecu izvede na pravi put, i uspjela je – zaključuje naš sagovornik.

(Telegraf)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI