Posljednje pripreme za Bregin nastup u Sarajevu, ako bude kiša koncert će se održati u Skenderiji

Pripreme za koncert “Tri pisma iz Sarajeva” Gorana Bregovića na Bijeloj tabiji u Sarajevu teku po utvrđenom planu, potvrdio je Faruk Drina, organizator koncerta.

Trenutno se postavlja tehnika i gledalište za smještaj publike.

Prema riječima organizatora Faruka Drine, vremenske prilike ne mogu ugroziti održavanje koncerta, jer ukoliko bude padavina predviđen je alternativni prostor dvoranu Mirza Delibašić u Centru Skenderija.
“Nadamo se da neće doći do promjene lokacije, ali ako budemo procijenili da treba, odluka će se donijeti u petak 23. augusta i o tome ćemo javnost na vrijeme obavijestiti”, kazao je Drina.

Bregović je koncertnim programom “Tri pisma iz Sarajeva” nastupao u prestižnim dvoranama širom svijeta i svaki koncert ocijenjen je najboljim kritikama.

Koncert u rodnom gradu bit će svojevrsna kruna muzičkog projekta koji je dobio naziv po glavnom gradu BiH. Uz veliki simfonijski orkestar Sarajevske filharmonije s horom i orkestrom Gorana Bregovića nastupit će vrhunski violinisti Gershon Leizerson iz Tel Aviva, Zied Zouari iz Tunisa i Mirjana Nešković iz Beograda. Specijalni gost u programu je izvorna grupa Sifet & Mehmed iz Živinica.

(Klix)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI