Poruke iz mobilnog vode do Jeleninog ubice

Tačno mjesto na kojem je bio Zoran Marjanović u trenutku brutalnog ubistva njegove supruge Jelene Krsmanović Marjanović pokazaće vještačenje njegovog telefona i baznih stanica koje su registrovale njegov mobilni.

Kako „Alo!” saznaje, u toku je vještačenje koje će specijalnim istražnim tehnikama utvrditi koje su bazne stanice registrovale telefon osumnjičenog udovca i sa kim je komunicirao u vrijeme kada se odigrao zločin.

– Branioci Zorana Marjanovića su predložili Višem javnom tužilaštvu u Beogradu da naredi vještačenje izvještaja dobijenih iz baznih stanica koje su registrovale mobilni telefon Zorana Marjanovića, kao i članova njegove porodice u vrijeme ubistva pjevačice, da bi se konačno razjasnilo gdje je ko bio u vrijeme tragičnog događaja. Na osnovu šeme komunikacije i razmjene SMS-ova biće jasno ko se nalazio u Jeleninoj neposrednoj blizini i da li je ona svoj mobilni držala kod sebe kada je navodno krenula na trčanje ili je on bio kod nekog drugog. Vještačenje baznih stanica od 2. aprila 2016. treba da odredi tačno mjesto sa kojeg je Zoran zvao rodbinu i prijatelje, kao i gdje su ostali Marjanovići bili u tom trenutku – kaže naš izvor blizak istrazi i dodaje da će vještačenje vjerovatno otkriti i zanimljive SMS-ove u telefonima Marjanovića, ali je pitanje da li će one moći da se koriste kao dokaz.

Prema riječima našeg sagovornika, u ovom slučaju se iz neobjašnjivih razloga kriju važni podaci do kojih je došla policija.

Jelena je u subotu bila živa

– Poslije obijanja trafike policija dostavlja izvještaj baznih stanica, a u ovom slučaju to nije urađeno! Policija je tokom istrage saslušala 2.000 ljudi, ali tih izjava nema u spisima predmeta! Ko zna šta sve policija ima i šta je otkrila?! Nejasno je zbog čega se pojedini dokazi dostavljaju na kašičicu i zbog čega se istraga razvlači. U istrazi predstoji saslušanje novih svjedoka koje je tužilaštvo predložilo. Interesantno je, međutim, da nije poznato na koje okolnosti oni treba da se izjasne, jer tužilaštvo to ne navodi u prijedlogu za njihovo saslušanje – ističe naš izvor.

Među svjedocima će narednih dana biti i pjevačicine drugarice, koje bi eventualno mogle da razjasne nedoumice o tome da li je Jelena imala tajni telefon, za koji članovi porodice Marjanović nisu znali.

Presudno svjedočenje Janine vaspitačice

Jedno od značajnijih svedočenja svakako bi moglo biti svjedočenje Lenke Đorđević, vaspitačice Zoranove i Jelenine kćerke Jane. Prema dosadašnjim saznanjima iz istrage, ona je jedina osoba koja nije član porodice Marjanović, a koja je među posljednjima vidjela Jelenu živu.

– Vaspitačica je posljednji put vidjela Jelenu u petak, 1. aprila 2016, u 17.30. Tada je Jelena došla u vrtić po Janu i odvezla vaspitačicu kući. Takođe, Zoran je 2. aprila pozvao Lenku da čuva Janu dok je trajala potraga za Jelenom. Ona je te teške trenutke provela sa djetetom, pa nije isključeno da joj je Jana možda ispričala nešto što bi moglo da bude korisno za istragu – objašnjava naš sagovornik.

– Taj telefon je početkom septembra na ulici našao mještanin Borče. Uzeo ga je i u njemu vidio fotografije i snimke Marjanovića. Odmah je telefon predao policiji, koja je, navodno, utvrdila da je pripadao Jeleni i da za njega niko od ukućana nije znao. Ona je putem tog aparata, navodno, slala poruke osobama od povjerenja, kojima se žalila na Marjanoviće. Nakon njene smrti aparat je među stvarima našao Vladimir, Zoranov otac. Obrisao je sve iz njega i počeo da ga koristi – kaže naš izvor.

Prema njegovim riječima, Jelenine drugarice bi na saslušanju mogle da otkriju da li je Jelena zaista koristila taj telefon i da li je sa njega i njima slala poruke.

Trudnica na saslušanju

Posljednja iz kuće Marjanovića svjedočiće Milica, supruga Zoranovog rođenog brata Miloša.

– Ona, za razliku od ostalih Marjanovića, sa osumnjičenim nije u krvnom srodstvu, tako da bi morala da svjedoči. Milica je neko ko je bio upoznat sa porodičnim odnosima i neko ko je sve vrijeme bio u toj kući, kako prije, tako i poslije zločina. Milica je i identifikovala Jelenino tijelo nakon što je nađeno u kanalu. Zbog svega toga njena izjava bi mogla da bude izuzetno važna za istragu – objašnjava izvor upućen u slučaj.

(Alo)

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI