PORODICA SAKIĆ NE ŽALI NOVAC: Spremni platiti 250.000 za transplataciju jetre

Sinan Sakić spreman je da plati 250.000 eura za transplantaciju jetre koja bi trebalo da bude urađena uskoro u Padovi, saznaje Kurir.

Pjevačevo zdravstveno stanje iz dana u dan sve je gore i njegov organizam ne može još dugo izdržati ukoliko se pod hitno ne podvrgne operaciji. Zbog toga su ga članovi porodice, supruga Sabina i njihova djeca, premjestili iz bolnice za internu medicinu Kliničkog centra u jednu privatnu kliniku, odakle uskoro planiraju da ga transportuju za Italiju.

– Sinanova porodica je i prije nekoliko mjeseci namjeravala da ga vodi u inostranstvo i da plati sve troškove samo da bi on dobio novu jetru, ali su im ljekari iz Beograda rekla da se to može uraditi i ovdje, pa su odustali. Sad kada im je jasno da od toga nema ništa, da Sinan uopšte nije na listi za presađivanje organa u KC, odlučili su da više ne gube vrijeme.

Već su kontaktirali s klinikom u Padovi, tamo je jedan od najpoznatijih centara za transplantaciju i trebalo bi uskoro da ga transportuju kod njih. Presađivanje jetre u Italiji košta 250.000 eura, Sinanova porodica je spreman to da plati, a pomoći će im i brojni prijatelji širom svijeta, koji su sve vrijeme uz njih – rekao je prijatelj porodice Sakić za Kurir.

Podsjetimo, u srijedu po podne Sinanova supruga i sinovi Alen i Ernest su na lično insistiranje premjestili pjevača u drugu bolnicu, optuživši ljekare Klinike za internu medicinu za nesavjesno liječenje i za to što je on sada u teškom stanju.

Došlo je i do incidenta kad je Ernest ušao u sukob s medicinskim osobljem, pa je morala da reaguje policija, koja je pjevačevog nasljednika privela.

(Kurir)

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI