Pjesma “Beograd” trebala da pripadne Vesni Zmijanac

Vesna Zmijanac otkrila je jednu veoma zanimljivu činjenicu, kako je ona jedna od najuspješnijih pjevačica narodne muzike, iza sebe ima hitove bez kojih ne može da prođe nijedno slavlje.
Neki od njih su “Nevera moja”, “Jorgovani” i ima još takvih pjesama bez kojih ne može da se zamisli slavlje. “Nevero” ima jedno 40 godina, “Jorgovani” su snimljeni prije nego što se Nikolija rodila. Ima tu mnogo pjesama.. “Kazni me kazni”, “Ne kunite crne oči” i tako dalje – rekla je Vesna.

Ipak, pjevačica je priznala da je bilo i pjesama oko kojih se dvoumila i nije ih snimila, a postali su hitovi.
Neke od pjesama koje nisam snimila su: “Idi dok si mlad”, “Beograd”, “Zaboravi”… To su sve pjesme koje su rađene za mene, a to je i “Srce je moje violina”. To je isto trebalo da bude kod mene na albumu, ali su ušli “Jorgovani”. Tada je bila crna ploča i nije moglo da stane 13 pjesama i morali smo da skinemo jednu pjesmu da bi stali “Jorgovani”. Alpsolutno niko nije bio za to da snimim ovu pjesmu, čak je i Kornelije Kovač jedva uradio aranžman. I ja tad skinem “Srce je moje violina” i dam je Lepoj Lukić – priznala je svojevremeno Zmijanac.

(Nadlanu)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI