OVO SU DETALJI IZ ŽIVOTA PJEVAČA KOJEG SVI VOLE

Halid Bešlić je poznati bosanskohercegovački pjevač i legenda narodne muzike. Rođen je 20. novembra 1953. godine u zaseoku Vrapci kod Knežine u općini Sokolac.
Odrastao je na Romaniji, a za svoje djetinjstvo kaže da je bilo sretno, mirno i bezbrižno.

Jedan je od umjetnika čija popularnost ne jenjava, a njegove pjesme su jednako uspješne kod starije, kao i kod mlađe publike.

Suprugu Sejdu upoznao je u vrijeme kad je snimio prvi singl. Ona je u početku radila u tvornici čokolade, a onda je napustila posao i posvetila se porodici. Poslije su dobili sina Dinu, a Halid za svoju suprugu kaže da je stub porodice i da ih jedino smrt može rastaviti. Želja im je bila da imaju još djece, ali Sejda nakon operacije tumora više nije mogla ostati trudna.

Halid je 2014. godine postao djed, njegov sin Dino i nevjesta Mahira dobili su blizance Lamiju i Belmina Kana. Rođenje blizanaca nazvao je najsretnijim trenutkom u životu, a nakon toga je prorijedio nastupe kako bi što više vremena proveo sa porodicom.
Iste godine su velike poplave poharale Bosnu i Hercegovinu i mnogi građani su u nekoliko sekundi izgubili svoje domove, a kako bi im barem malo olakšao situaciju, Halid Bešlić ponudio im je smještaj u svom hotelu u Semizovcu.

Iza Halida je više od 30 godina duga karijera, tokom koje je prodao nekoliko miliona nosača zvuka i održao hiljade koncerata, na kojima su stotine hiljada vjernih fanova pjevale s njim njegove pjesme. Veliki broj tih koncerata bio je humanitarnog karaktera.

(Hayat)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI