OVO JE ČOVJEK KOJI ŠALJE ZORANA U ZATVOR?!

Milan Radić, koji je u vrijeme ubistva Jelene Marjanović prolazio nasipom, posvjedočio da je tada vidio muškarca i ženu, za koje tužilaštvo smatra da su Zoran i Jelena, kako se spuštaju niz nasip ka kanalu. Dodatna prostorno-vremenska vještačenja trebalo bi da biciklistinom iskazu daju dodatnu težinu.
Milan Radić, biciklista koji je 2. aprila 2016. u 17 sati prolazio nasipom Crvenka u Borči i vidio muškarca i ženu kako se spuštaju ka kanalu, ključni je svjedok tužilaštva koje vodi istragu protiv Zorana Marjanovića (40), osumnjičenog da je tog dana ubio svoju suprugu, pjevačicu “Granda” Jelenu Marjanović (33).

Upravo je ovaj svjedok osoba koja je možda posljednja vidjela živu Jelenu Marjanović, i to samo pet minuta prije njenog brutalnog ubistva, i osoba čiji iskaz može da sruši odbranu Zorana Marjanovića! Da je Radić izuzetno važan svjedok, govori i to što je Apelacioni sud, koji je prošle godine po drugi put ukinuo optužnicu protiv Zoran Marjanovića i naložio njenu dopunu, izričito tražio da se urade dodatna prostorna i vremenska vještačenja telefona bicikliste Milana Radića. Ta vještačenja su u toku.

Bazne stanice ključne

– Ona bi morala da pokažu da li je biciklista kobnog dana u kritično vrijeme vidio Zorana i Jelenu kako se spuštaju s nasipa ka kanalu. Ukoliko bazne stanice i video-snimci s kuće porodice Jahović pokažu da je biciklista 2. aprila 2016. u pet sati po podne bio na istom mjestu kao i Marjanovići, onda neće biti sumnje da je on zaista tada vidio Jelenu i Zorana, i to neposredno prije Jeleninog brutalnog ubistva, za koje tužilaštvo tereti njenog muža – objašnjava sagovornik “Kurira” i dodaje da se u optužnici navodi da je pjevačica ubijena između 16.47 i 17.10 sati.

Podsjetimo, biciklista je nakon hapšenja Zorana Marjanovića saslušan u tužilaštvu, a njegov iskaz ispostavio se kao veoma bitan u istrazi jer obara tvrdnje Marjanovića da nikada nije silazio s nasipa po kome je Jelena trčala.
– Kretao sam se biciklom asfaltnim putem, koji je paralelan s nasipom po kome je Jelena trčala. S moje lijeve strane nalazio se nasip na koji sam imao jasan pogled. Na jednoj trećini razdaljine od rampe šljunkara, gledano ka Crvenki, uočio sam muškarca i ženu kako se spuštaju niz ovaj nasip. Muškarac je na sebi imao tamnije maskirne pantalone i crnu jaknu srednje dužine. Iza njega je išla žena, koja je silazila s boka. Bila je obučena u trenerku. Imala je tamniju kosu, srednje dužine, do ispod plećke. Njih dvoje su se nalazili na metar i po do dva jedno iza drugog – posvjedočio je biciklista. On je naglasio da ne može da tvrdi da su ti muškarac i žena Zoran i Jelena, ali tužilaštvo smatra da je biciklista vidio njih dvoje.

Nije video dijete

– Biciklista je još rekao da osim muškarca i žene nije vidio nikog drugog, pa ni dijete. Međutim, kad se uzmu u obzir nalaz i mišljenje vještaka koji je analizirao snimke s kamera kuće Jahovića i autobusa 104, proizlazi da se biciklista na mjestu gdje je mogao da ugleda čovjeka i ženu nalazio u 17.00 sati, iz čega nesumnjivo proizlazi da je ugledao Zorana i Jelenu, i to neposredno prije ponovnog uključenja Zoranovog mobilnog telefona u 17.04 i Jeleninog ulaska u posljednju baznu stanicu u kojoj se njen telefon nalazio u 16.56, što je sve bilo neposredno prije njenog ubistva, iz čega jasno proističe da su se u blizini mjesta na kom je pronađen leš nalazili samo Jelena i Zoran – kaže naš izvor iz tužilaštva.

Zoran Marjanović tvrdi: Nisam silazio s nasipa

Svjedočenje bicikliste tužilaštvo smatra ključnim jer je Zoran Marjanović u svojim izjavama tvrdio da se on “nijednog trenutka nije spuštao s nasipa, kao i da se nijednog trenutka nije odvajao od kćerke Jane”.

– Na mene je iz nekog razloga podignuta hajka od trenutka kada se to dogodilo, meni je to potpuno neobjašnjivo. Toga dana smo bili zajedno na početku nasipa Jelena, Jana i ja. Jelena je otišla da trči, tu su bili brojni svjedoci koji su nas vidjeli i koji su vidjeli kako je Jelena sama otišla na nasip da trči tako što se popela i krenula u pravcu druge rampe. Ja sam ostao s Janom, i poslije 15 do 20 minuta dijete i ja takođe smo se popeli na nasip i krenuli u laganu šetnju – rekao je Zoran u svoju odbranu.

Istraga još traje

U ovom trenutku tužilaštvo čeka nalaz o starosti biološkog traga Jelene Marjanović na zadnjem sjedištu njenog automobila “mercedes”, dodatno telekomunikaciono vještačenje mobilnog telefona Zorana Marjanovića, kao i prostorno i vremensko vještačenje telefona bicikliste.

– Vještačenje brisa uzetog sa ogrebotine na Zoranovoj ruci nedavno je stiglo u tužilaštvo i pokazalo da na Zoranovoj rani nema Jeleninog DNK traga, što ide naruku Zoranovoj odbrani jer ukazuje na to da ga Jelena nije ogrebala u samoodbrani – kaže izvor.

Šta su sve svjedoci otkrili u istrazi

x Teodora Krsmanović, sestra od strica pokojne Jelene, pričala je o odnosu među supružnicima Marjanović. Ona je rekla da je Zoran tjerao Jelenu da trči i vježba, govorio joj da je debela, a i da je ona morala sve da radi po kući.

x Nora Karleuša Rakić, porodična prijateljica Marjanovića, rekla je da je Jelenu nasamo rijetko viđala, ali se prisjetila da se pjevačica žalila na atmosferu u kući Marjanovića. Navodno, žalila se na ponašanje svekra Vladimira, koji je, prema njenim riječima, imao veliki uticaj na Zorana.

x Zorica Gemović, frizerka pokojne pjevačice, kazala je da joj se Jelena povjeravala da je Zoran često omalovažava, umio je nerijetko da je prati kad dolazi na friziranje, a nesretna žena bi se nekad i rasplakala. Kada ju je Gemovićka pitala što ga ne ostavi, Jelena je rekla: “Zoko, on bi me ubio!”
x Milana Šišić, doktorka iz Borče, posljednja se dopisivala s Jelenom, i to dok je ona trčala po nasipu. Doktorka je ispričala da joj je pjevačica poslala poruku u kojoj se raspitivala za zdravlje svoje majke Zorice, koja je u to vrijeme bila teško bolesna.

x Kuma Vera Vukomanović posljednja je osoba bliska porodici Marjanović koja se čula s Jelenom. Ona je u tužilaštvu rekla da su se čule u 16.42, da je Jelena bila zadihana i da je razgovor bio kratak. Objasnila je da je pjevačica kazala da trči i da ju je zamolila da završi ručak koji je počela da kuha.

x Pokojna Zorica Krsmanović, Jelenina majka, ispričala je da se čula s kćerkom dok je trčala i da je bila zadihana. – Evo, mama, trčim, imam pola staze da istrčim i idem da dam Zoranu i Jani da jedu i dolazim kod tebe s Janom – rekla je Jelena majci u posljednjem razgovoru.

(Alo)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI