OVDJE ŽIVE ROKVIĆI (FOTO)

Nekoliko godina Marinko Rokvić i njegova supruga Slavica žive u Diplomatskom naselju na Banovom brdu, u kući koju je pjevač platio 200.000 eura.

Do sada smo više puta imali priliku da vidimo kako izgleda dom Marinka Rokvića, ali samo prednju fasadu. Dvorište i ostatak kuće Rokvići nisu fotografisali, pa je naša ekipa odlučila da posjeti njihov komšiluk i napravi nekoliko fotki. Nije bilo baš jednostavno da dođemo do Marinkovog dvorišta jer smo morali dosta da pješačimo po Košutnjaku, ali uz pomoć komšija nekako smo uspjeli da stignemo do cilja.


– To su ove kuće u nizu, sve su iste, imaju čak i dvorišta ista. Marinka često viđam ovdje na Košutnjaku, stalno trenira i trči ujutro kad ustane. Ponaša se sasvim uobičajeno, jednom smo čak i popričali opušteno. Ljubazan je čovjek – rekla nam je jedna gospođa koju smo zatekli u šetnji sa psom na sportskim terenima.

Rokvići, kao i njihove komšije, posjeduju dvorište na dva nivoa. U donjem se nalazi bazen, dok je u gornjem garnitura za sjedenje. Iz dvorišta se izlazi pravo na terene za trčanje, kao i ogroman prostor u kojem su postavljeni golovi za fudbal. Kako se ranije pisalo, ova luksuzna kuća Marinka je koštala 200.000 eura, što nas ne čudi s obzirom na to da se nalazi na dobroj lokaciji. Prije toga porodica Rokvić živjela je u dupleksu na Novom Beogradu, koji su prodali i kupili dva manja stana u tom dijelu grada.


– Riječ je o stanu velike kvadrature, pa mu je trebalo nekoliko mjeseci da pronađe kupca. Kad ga je konačno našao, sinovima Nikoli i Marku kupio je nekretnine koje su oni odabrali, a za suprugu i sebe je pazario kuću u Diplomatskom naselju. Sviđa mu se kraj u kojem sada živi, posebno jer mu je sve u blizini. Do centra grada stiže za desetak minuta, a isto toliko mu je potrebno i do Novog Beograda, gdje mu žive sinovi – rekao je tada izvor blizak pjevaču.

(Kurir)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI