Otkrivamo ko je lijepa Đula: Snimila pjesmu “Ženska sudbina” i oduševila javnost (VIDEO)

Zahvaljujući prvenstveno svom talenti ali i neizmjernoj podršci roditelja Đula Velić je snimila prvu pjesmu i spot. Mladoj pjevačici iz Gornje Koprivne ostvario se san, s obzirom da lijepa Đula od kako zna za sebe pjeva, a njenim glasom su oduševljeni svi oni koji su imali priliku da je slušaju. Samo riječi hvale imaju i velika estradna imena sa kojima je ova djevojka već imala priliku stajati rame uz rame na velikim binama.

Nakon nekoliko covera koje je snimila u javnosti se moglo čuti pitanje ko je djevojka maestralnog glasa?

Đula inače potiče iz muzičke porodice, kćerka je poznatog kompozitora i klavijaturiste Enesa Velića Krigera. 

Na našu konstataciju da kada smo slušali njenu novu pjesmu pomislili smo da pjeva mnogo iskusnija pjevačica, a ne djevojka koja ima 18 godina, ona se nasmijala pa i našalila:

-Da imam 18. godina, ali ću 11. oktobra imati 19., i hvala vam puno na komplimentima za moju prvu pjesmu jer sam željela da upravo moj prvjenac bude za moju dušu.

Naziv nove pjesme za koju je već krenula ekskluzivna promocija na portalu estradnjaci.ba je “Ženska sudbina”, balada koja vas osvaja na prvo slušanje.

-Do snimanja pjesme je došlo sasvim slučajno. Nastupala sam u Aleksincu sa Osmanom Hadžićem, i tada je on pozvao kompozitora Pericu Zdravkovića da dogovorimo saradnju. Tekst je pisao Zike Hurić. Ponosna sam na ekipu jer su iza mene stala velika imena koja iza sebe imaju ogroman broj hitova. Spot smo snimali na tvrđavi Stari grad u Ostrožcu, većinom na lokaciji cazinske Krajine sa ekipom studija „AE“ na čelu sa Enisom Fakićem.

Za ovu djevojku kažu da je nasljednica Šemse Suljaković što joj veoma inponuje:

-Volim Šemsu, volim njene pjesme, jednostavno volim tu ženu koja je predivna. Nikada neću zaboraviti moj prvi nastup sa Šemsom. To je bilo 8. marta 2016. godine u Orašju, jednostavno to se ne zaboravlja.

Đula nam je na kraju ovog razgovora rekla da joj je želja da ova pjesma uđe u srce publike, a novim pjesmama koje ima namjeru snimati želi opravdati povjerenje onih koji je vole slušati. Ne želi zapostaviti ni školovanje tako da joj je jedan od planova završiti i ekonomski fakultet.

Lijepoj Đuli želimo mnogo hitova u karijeri kao što je “Ženska sudbina”!

(Estradnjaci)

 

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI