Osman Zulji snimio pjesmu koja će osvojiti region: “Svatovi su došli” je ono što sam želio! (VIDEO)

Pjevač koji je srcem i dušom vezan za muziku Južnog vetra koju izvodi na svojim nastupima širom svijeta Osman Zulji ovoga puta je publiku obradovao novim singlom “Svatovi su došli” koji je u samom startu pobrao pozitivne kritike kolega i javnosti.

Osman se sada našao i u ulozi tekstopisca i kompozitora tako da je on radio tekst i muziku za pjesmu “Svatovi su došli” i prezadovoljan je postignutim rezultatima:

-Južni vetar mi je u srcu kao što ste i rekli, ali sam morao uraditi jednu namjensku pjesmu za moj rodni kraj i naravno cijeli region. Ovo je ono što mi je falilo zadnjih godina, baš ovakva pjesma- kaže nam Zulji.

Pjesma je snimana u studiju “Košara” kod njegovog zemljaka velikog majstora u svom poslu Elvisa Karadolamija koji je uradio aranžman za istu.

Inače se Osman još jednom okušao kao kompletan autor pjesme.

-Bilo je to sada već davne 1998.godine za pjesmu “Ne budi me majko”. Moram reći da imam još pjesama koje sam uradio, a koje nisam još objavio.

Od portala estradnjaci.ba krenula je marketinška kampanja za novi singl jer ovaj pjevač želi ovu pjesmu što više ispromovisati.

-Ovih dana također kreće reklama i na najslušanijem Kalman radiju u najudarnijem terminu Folk maratona, a za otprilike mjesec dana i gostovanje uživo u najslušanijoj radijskoj emisiji “Moj život je pjesma” kod moje prijateljice Edine Šukalo- rekao nam je Osman.

Predstavljamo vam pjesmu koja će osvojiti region:

(Estradnjaci.ba)

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI