On je dušu i srce pretvorio u pjesmu “Posavino zavičaju moj”: Tonny Živković snimio hit (VIDEO)

Kada pjevač sva svoja osjećanja pretoči u jednu pjesmu i osjeti to na vrlo emotivan način i dok pjeva, zasigurno će to što je postigao zaživjeti i u narodu. Upravo to je uradio pjevač Tonny Živković u svojoj novoj pjesmi “Posavino zavičaju moj”. Pozitivne kritike Tonniju stižu sa svih strana, od kolega do publike. Vjerovali ili ne pjesma “Posavino zavičaju moj” u njegovoj muzičkoj sehari stajala je punih šest godina.

-Rodom sam iz Posavine, tačnije Donja mahala u Orašju. Tekst pjesme smo pisali ja i Kata Prgić, a muziku i aranžman Hrvoje Dominković Struya, harmoniku svirao Ratko Stojanović.  Riječi su jednostavno moji osjećaji prema rodnom kraju, nešto najljepše što čovjek može osjećati. Upravu ste kada kažete da je pjesma stajala tako dugo, jer jednostavno nisam razmišljao o tome da nešto javno snimim. Kolege su mi stalno govorili zaslužio si, moraš snimiti nešto, vrijeme je, i tako nakon 20 godina pjevanja, estradnog posla, nastupa, odlučio sam ipak da snimim ovu pjesmu da ostane nešto iza mene.

MAJSTOR ZA DOBRU ATMOSFERU NA NASTUPIMA
MAJSTOR ZA DOBRU ATMOSFERU NA NASTUPIMA

Kada poslušate pjesmu “Posavino zavičaju moj” shvatit ćete da je u pitanju prava autobiografska pjesma koja govori o povratku u rodni kraj i sigurni smo da će se mnogi pronaći u njoj i zapjevati:
“Vratiću se jednog dana ja

starim drumom jer ja nisam sam

tu me uvijek neko čeka

da se vratim iz daleka

Posavino zavičaju moj…”

S obzirom da mu je krenulo baš dobro sa njegovom prvom pjesmom, bilo bi šteta da Tonny ne nastavi snimati dalje.

-Već sam odlučio, u januaru 2019. godine ponovo ulazim u studio i snimam dvije nove pjesme. Otkriću vam da će se za sve pobrinuti poznati producent iz BiH jer moja publika zaslužuje da idem korak dalje, i još bolje.

Pjesmu “Posavino zavičaju moj” u svakom momentu možete poslušati na najboljem estradnom portalu Estradnjaci.ba kao i pročitati najnovije vijesti vezane za Tonnija Živkovića sa kojim smo uspostavili odličnu saradnju.

-Mislim da je za jednog pjevača koji profesionalno krene sa estradnim poslom vrlo bitno gdje će predstaviti ono što snimi, i naravno kako će isplanirati svoju marketinšku kampanju. Drago mi je što dobijam informacije iz cijelog regiona da se moja nova pjesma sluša na radio stanicama i u BiH, Hrvatskoj, Srbiji i zaista sam pozitivno iznenađen, rekao nam je Tonny.

(Estradnjaci.ba)

 

 

 

 

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI