NOĆ POSLIJE OPERACIJE PROTEKLA MIRNO! Ljekari otkrili koliko će trajati Darkov oporavak

Darko Lazić proveo je mirnu noć u Zemunskoj bolnici poslije jučerašnje operacije butne kosti i ugradnje proteze u kuk.

Njega su rano jutros, prije vizite, posjetili roditelji i vjerenica Marina. Uspjeli su na kratko da vide pjevača, koji danas trpi jake bolove poslije operacije.

Darko je tokom noći bio pod lijekovima protiv bolova, pa je noć prošla mirno. Potpuno uobičajena postoperativna noć – otkriva izvor iz bolnice.

Kako se nezvanično tvrdi, porodica Lazić insistirala je da direktor Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti “Banjica” Zoran Baščaršević sa svojim timom operiše Lazića.

KBC Zemun ima svoj kadar i rade operacije kakva je bila Darkova, ali njegova porodica je željela da doktori sa “Banjice” dođu i operišu ga – rekao je jedan od doktora iz IOHBB.

On kaže da će pjevačev oporavak nakon hirurških zahvata trajati najmanje pola godine, a da u bolnici zbog opšteg stanja i pojačanih rizika Darko mora ostati još najmanje mjesec dana.

Zbog mogućih komplikacija čovjek sa povredama kakve su Darkove mora biti pod konstantnim ljekarskim nadzorom najmanje mjesec dana. Odmah i nakon operacije njemu je promijenjen položaj tijela i uzglavlje kreveta je uzdignito kako bi se smanjio rizik od skupljanja vode u plućima. Uz ovaj rizik njemu prijeti i embolija, začepljenje arterije ugruškom i tromboza, te mora da prima pojačanu terapiju antikoagulansima – objasnio je doktor.

Pjevač ce u najkraćem roku dobiti pomagala, štake ili šetalicu, jer je obavezan stojeći položaj i šetnja u prihvatljivoj mjeri.

On već narednih dana mora da ustane i šeta. Zbog polomljenih rebara i kompletne njegove situacije oporavak i prohodavanje moraju biti postepeni. Svi oko njega i on sam trebalo bi da budu vrlo strpljivi – zaključio je doktor.

(Pink)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI