Novi duet ostvario izuzetan uspjeh: Besalet Ljuca i Zisko napravili pun pogodak pjesmom “Sevdalinka” (VIDEO)

Sarajevski kantautor Besalet Ljuca koji je u svojoj estradnoj biografiji upisao veliki broj pjesama zabavnog žanra, ovoga puta je odlučio napraviti narodnjački “izlet” te je komponovao novu pjesmu “Sevdalinka”. Pjevač kaže da je prezadovoljan urađenom pjesmom koju izvodi u duetu sa poznatim pjevačem kojeg publika izuzetno cijeni i voli Azizom Gluhčevićem Ziskom.
-Radim svoj drugi CD, tako da je ova pjesma bila već u pripremi kao i sve ostale. Sve se desilo sasvim slučajno, pili smo kafu u jednoj bašti kafića u Sarajevu i Zisko mi je predložio da uradimo nešto zajedno. Rekao sam mu da imam ovu pjesmu, da je folk što se njemu posebno dopalo i odluka je pala da je snimimo. Pjesmu “Sevdalinka” smo snimili prošle godine u studiju Ismeta Polovine, a prije dva mjeseca produkcija Hema je uradila i spot, rekao nam je Besalet Ljuca koji je dodao i to da je harmoniku svirao Irfan Peljto.

Odmah po izlasku spot je emitovalo šest tv stanica, a po mnogima je najbolja pjesma koja je izašla u 2019.godini. Za oko nam je “zapela” djevojka koja se pojavljuje u ovom spotu za koju smo saznali da je u pitanju bivša manekenka i misica Alma Alilovski.

Besalet Ljuca planira sve svoje pjesme koje su na neki način na granici popa i narodne muzike uraditi u akustičnim aranžmanima. To su pjesme “Ime tvoje”, “Kaldrme stare”, “Sevdalinka”, “Da je kao nekad”, “Lijepa Aiša” i druge.
Uživajte u novom duetu: Besalet Ljuca i Zisko “Sevdalinka”:

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI