Niki As iskreno: “Uzor mi je Fazlija, a kažu da pjevam kao Asim Bajrić” (VIDEO)

Muzika se voli odmalena, kad kao dijete osjetiš da će jednog dana u životu pjesma biti ono što ćete usmjeravati i voditi u životu. Muziku je zavolio dok je bio maleni dječak i tako je ostalo do danas. Pjevač Niki As za estradnjake je otvorio dušu i srce i ispričao kako je sve počelo.
Još od malih nogu sam pjevao u školi, imao sam takozvanu peticu iz muzičkog. Kada treba da se pjeva jedva sam čekao da budem ja izabran i naravno bio sam ubjedjivo najbolji, nisam bio nikada stidan.

Dugo je krio od svojih roditelja da ide u kafanu pjevati, ali babo je saznao da se organiziraju te karaoke noć i ipak je popustio, ali tek nakon što se pjevač oženio.

-Najveća moja  podrška je supruga kojoj sam i posvetio novu pjesmu. Ona mi je dala neku moć i eto nekako se i moj stari sa tim pomirio i eto tu sam gdje sam.

Veoma je ponosan na svoju prvu pjesmu “Mezimica”, a nju je posvetio kćerci rođenoj 2017.godine.

I tu pjesmu potpisuju velika estradna autorska imena kao što su tekstopisac Zike Hurić, a muziku i aranžman kao i mix radio je čuveni Goran Velinov Panča iz Beograda. Bila je to prva moja pjesma i veliko hvala Panči koji mi je ukazao povjerenje kao amateru jer je poznato da Panča radi sa velikim imenima na estradi. Za tu pjesmu sam snimio i spot.

Niki je rođeni Makedonac iz Kičeva, a dugi niz godina živi u Beču gdje je završio i školu i austrijski je državljanin, ali s obzirom da je pjevač sa izvrsnim glasovnim mogućnostima dokaz je još jedan da je njegovo porijeklo makedonsko gdje je muzika prisutna u svakoj kući decenijama.
Uzor mu je poznati pjevač Fazlija koji je i stao uz njega i kompozitor je njegove nove pjesme “Zar baš mene”, ali kažu da pjeva kao Asim Bajrić.

-Ne znam ni sam sebi da objasnim to, zašto je tako. Vjerovatno zato što Fazlija ima svoje specifično pjevanje, ali su njegove pjesme obavezno na mom repertoaru, ali eto nekako mi Asimski malo više leži.

Poslušajte Nikijevu novu pjesmu “Zar baš mene” i uživajte:

(Estradnjaci)

 

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI