Nermin i Aida Omerović: Idemo u nove muzičke pobjede!

Kuća gdje nema ljubavi i pjesme je prazna, riječi su estradnog bračnog para Nermina i Aide Omerović.

Upravo kod njih toga ne manjka, jer osim što zapjevaju u svom domu i prijateljima, iza sebe već imaju po nekoliko snimljenih pjesama koje su gdje god dođu rado slušane.

Sve je krenulo od njihovog velikog prijatelja hitmejkera Nazifa Gljive koji im je konponovao  pjesme, a na tekstove mlade, uspješne autorice Sanele Nelle Kopić.

I nakon već slušanih pjesama,  Aidine  “Kraljica Bosne” i Nerkovih “Bajram volim majko”, “Vjenčat ću se s bolom ja” i “Vogošćanske noći lude”, njih dvoje su odlučili nastaviti dalje sa snimanjima.

U vrhunskom studiju  MSC Power  u Srebreniku Aida je snimila pjesmu „Golubica“, a Nermin pjesmu „Rođendan“. Da sve bude na visokom nivou zadužen je bio Senahid (Caja) Muratović.

_Naša ekipa sa kojom sarađujemo je vrhunska tako da tim koji pobjeđuje ne mislimo mijenjati. Ima toga puno spremnog, ali neka to bude iznenađenje za publiku, kažu nam Aida i Nerko.

Ljetos su, između ostalog, boravili i u rodnom Sarajevu i iskoristili priliku pa snimili spot za Aidinu pjesmu „Kraljica Bosne“.

  • Obećala sam ekranizovati ovu pjesmu i to sam zaista morala učiniti. Zadovoljna sam urađenim poslom, tako da se zahvaljujem svima koji su imali udjela u tome. Odabrali smo predivne lokacije koje samo ima naša lijepa Bosna i Hercegovina, jer to ova pjesma i zaslužuje. Spot je rađen u produkciji Bostel, a osim na Youtube kanalu možete ga vidjeti i na estradnom portalu estradnjaci.ba., priča nam Aida.

Aidine i Nerkove pjesme su nešto posebno, pričaju nam njihovi prijatelji koji su svratili na kaficu. Rođene su i otpjevane iz ljubavi i takve će ostati godinama.

Na naše pitanje šta dalje odgovaraju:

-Promocija pjesama „Rođendan“ i „Golubica“ još nije potpuno završena, ali vrlo brzo slijedi iznenađenje. Nema stajanja idemo u nove muzičke radne pobjede!

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI