NEKADA IM JE BIO DOBAR, A DANAS GA SVI ZABORAVILI!

Pjevač Nino Rešić prije tačno 13 godina preminuo je u 43. godini usljed perforacije pankreasa.
Iako je devedesetih, u punom jeku popularnosti, bio voljen među kolegama, danas ga se rijetko ko sjeti. Pjevačica Maja Marijana prisjetila se dragog saradnika.

– Danas je 13 godina od odlaska dragog kolege – napisala je na svom Instagramu uputivši molitve za njega.

Povodom Ninove godišnjice niko sa estrade se danas nije oglasio, iako su tokom učešća njegove kćerke Sandre u muzičkom takmičenju, svi pričali o njemu samo riječi hvale.
Posljednje trenute sa pjevačem proveo je njegov menadžer koji je po njegovoj smrti ispričao kako su tekli posljednji Ninovi sati:

– On više nije mogao da hoda te smo stavili u invalidska kolica i brzo odvezli na odjeljenje. Tamo nas je sačekao doktor i pitao da li je pacijent alkoholičar. Nisam znao šta da mu odgovorim osim da nije pio zadnjih sedam dana ništa. Odvezli su ga u salu a mi smo ostali da čekamo, prošlo je i ponoć ali mi nismo imali nikakvih vijesti, nismo ni slutili da će se desiti ono najgore. U tom trenutku se pojavio doktor i rekao nam ono što nismo htjeli da čujemo “Izgubili smo ga, pokušali smo reanimaciju ali nije reagovao”, i dalje je bila tišina, ja nisam mogao da vjerujem da čujem tako nešto -govorio je Nermin Ademović za medije.


Nino je ostavio dubok i neizbrisiv trag na muzičkoj sceni i prostorima bivše Jugoslavije. Iza njega ostali su hitovi kao što su: “Udahni duboko”, “Donesi divlje mirise”, “Divlja djevojko”.

(Republika)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI