NAJLJEPŠA BALADA BIVŠE JUGOSLAVIJE KRIJE UŽASNU SUDBINU! (VIDEO)

Ona je preminula nakon pada sa 11. sprata Rubinove kule u Kruševcu davne 1974. godine, jer je htjela da se spasi od silovanja.





Bila je učenica srednje medicinske škole u Kruševcu. Krasilo ju je poštenje i odgovornost, a tog kobnog dana je na prevaru jedan nepoznati momak odveo do stana, kako bi ona navodno pozvala njegovu djevojku. Taj mladić je bio jedan od petorice nasilnika koji je zajedno s njima želio da izvrši grupno silovanje.

Naredio joj je da se skine, što je ona odbila i poručila mu da je pusti. Mladić je bio istrajan i pokušao da joj skine odjeću, a Kostićka je u suzama preklinjala da je pusti iz sobe.

Jedan od nasilnika rekao je drugim da je ipak puste, uz slijedeći njegov komentar:

– Nevina je, neću da je diram – rekao je momak.

Nažalost, nisu je pustili. Djevojka je na sve moguće načine pokušala da ih spriječi da je siluju. Plakala je i molila ih je, ali nije vrijedilo. Budući da je htjela da sačuva svoju čast, odlučila se za bjekstvo. Kada je ostala sama u sobi, skočila je kroz prozor sa 11. sprata.





Bila je teško povrijeđena, a odvedena je u bolnicu. Inspektor Dobrivoje Stefanović je popričao sa Milicom, koja je bila u teškom stanju. Prenosimo vam kako je tekao njihov razgovor:

“Pitao sam je: “Gdje si bila?”

Milica je odgovorila: “Bila sam u školi. Sa drugaricama…”Trebalo je da imaju nešto – kao pismeni. Zatim se opet probudila i rekla: “Išla sam sa nekim dečkom do jedanaestog sprata da pozovem njegovu djevojku”.

Ja sam je pitao: “A što si ti išla?”

Rekla je: “Taj dečko mi je rekao da ta djevojka ima stroge roditelje i da je samo pozovem.” Tada je opet zaspala. Par minuta kasnije Milica se probudila i rekla: “Bili smo na jedanaestom spratu”. Rekla je da je, pošto je izašla, vidjela na liftu.

Pitao sam je: “Da li si sama skočila ili te je neko gurnuo?”



Rekla je: ’Ja sam sama skočila kroz prozor.’

Pitao sam: ’Zašto?’

Rekla je: “Nisam više mogla da izdržim… Jedino sam na taj način mogla da sačuvam svoju čast.”

Poslije toga, Milica je pala u duboku komu, iz koje se, nažalost, nije probudila.

(Pink)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI