Nada Topčagić iskreno : Šta će mi silikoni, ne znam gdje ću sa svojim sisama!

Folk zvijezda Nada Topčagić na muzičkoj sceni je više od četiri decenije, ali oduvijek je važila za nekoga ko je poseban i drugačiji, što muzičkim pečatom što vizuelnim identitetom.
Ona neskromno priznaje da je u svemu bila prva i da su mnogi mogli samo da prepisuju od nje.

– Ja sam nametala trendove, ja se cijeli život borim sa vjetrenjačama. Meni ne može niko ništa. Svi bi da me sklone, ali ne uspjeva im. Niko ne može da otpjeva sevdah kao ja. Nema šanse da ga neko otpjeva kao ja. Meni samo bog može da sudi.

Šta imaju protiv vas? Bilo je mnogo komentara da se nakaradno oblačite.

– Ja mogu da dođem prljava i dronjava, ali imam harizmu. Da je nemam, davno bi me počistili sa scene. Ali Nadica će nadživjeti sve, ima da doživim stotu. Uvijek sam bila posebna, ja kad vidim da svi idu u jednom, ja to neću, nema šanse, biću staromodna.

Kakav je vaš stav o estetskim zahvatima? Da li biste nekada ugradili silikone?
– Silikoni mi ne trebaju, to ne bih nikada. Zašto ih nema Naomi Kembel, zašto nemaju svjetske manekenke, zašto one nemaju velike grudi? To samo lude glave rade. Ja ne mogu ni sa ovim svojim grudima da se izborim. Ako legnem na stomak, to mene sve boli.

Koja je prva dama sa javne scene stavila silikone?

– Prva je bila Suzana Mančić, moja drugarica, tada smo se družile, znam kroz šta je sve prošla.

Da li današnji pjevači imaju bolje uslove nego vi prije dvije decenije?

– Ma kako ne. Mi smo tada bili strpani, svi pjevači u jedan kombi, plus ozvučenje, a danas idu na nastupe u spejs šatlovima.

Miroslav je rasipao pare, ja sam štedila

Vi ste uspjeli sebe da obezbjedite i danas lijepo živite od minulog rada. Kako vam je to pošlo za rukom?
– Mojom borbom i mukom. Ja sam radila i dan i noć kao da sam znala kakva će vremena doći. Štedila sam pare. Pokojni Boki Milošević mi je govorio: “Nado, ima da dođu teška vremena. Kupi neku nekretninu. Ne kupuj namještaj, ima da dođu teška vremena”. Nikada poslije nisam uzimala skup namještaj. Miroslav Ilić je uzimao komode visoki sjaj, a ja sam se već tada opametila. Nekretninice sam uzimala koliko sam mogla.

(Republika)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI