happy new year 2018

MUZIČKA NOVA GODINA U SARAJEVU 19. JANUARA

Nakon izvjesnog zastoja u radu, Udruženje estradnih izvođača Kantona Sarajevo, koje baštini tradiciju Udruženja muzičara BiH, u nizu aktivnosti kojima se potvrđuje kao istinska asocijacija estradne djelatnosti, ponovo organizuje Muzičku Novu godinu.

Ovo druženje koje bi opet trebalo prerasti u tradiciju će se desiti u petak 19. januara u 20 sati u hotelu „Saraj“.

U višedecenijskom razdoblju, Muzička Nova godina je bila redovno i omiljeno susretanje i druženje estradnih izvođača. Nakon njihovog radnog angažmana u novogodišnjim programima, u prvim danima nove godine, organizirali su „svoju novu godinu“, sastajali se da se druže i vesele „za svoju dušu“, pozivajući na taj susret i drage prijatelje, saradnike, medijske uposlenike i građane.

Oni koji su prisustvovali i učestvovali u ovim susretima, pamte ih kao neprevaziđena veselja, te se nadaju da će i ove godine biti isto tako.

Do sada su svoje učešće potvrdili mnogi od najboljih i najpoznatijih estradnih izvođača BiH, ali i regiona. A, kako nam rekoše iz Udruženja, konačan spisak izvođača bit će poznat na dan koncerta.

-Svi su dobrodošli! Ovo je naša zabava i svi su pozvani. Bilo bi nam drago da ovu manifestaciju vratimo na stare staze slave. Sudeći po prvim informacijama sa terena, interesovanje je više nego veliko tako da svi oni koji se žele družiti s nama rezerviraju svoju ulaznicu na vrijeme. Rezervacija košta svega 20 maraka što je najminimalnija moguća cijena s obzirom na to da je tu uračunat kompletan meni. Svi oni izvođači koji se pojave na manifestaciji uzet će učešće i u muzičkom programu uz pratnju „Rima benda“ – kazao nam je Sejo Pitić, predsjednik Udruženja a ujedno i jedan od organizatora Muzičke Nove godine.

(Expresstabloid)

KOMENTARI