Mirza Zelenjaković: Žao mi je što na početku moje karijere nisam objavio album koji mi je uradio rahmetli Mensur Mrehić!

Rođen u selu Begovača kod Brčkog a daleko od svoje domovine u Kanadi pjevač Mirza Zelenjaković rado zapjeva o Bosni i svu tu svoju ljubav iskazao je u pjesmi “Pravi Bosanac” koju promovišemo na našem portalu a koja je vrlo zapažena kod publike.
.Završio sam ugostiteljsku školu i dugi niz godina radio na hrvatskom primorju. Zahvaljujući muzičkoj okolini poželio sam i ja biti u tom svijetu, priča nam Mirza.

Pjevač je u Sarajevu pohađao solo pjevanje kod uvažene profesirice Gordane Topić, ali zbog obaveza nije se u potpunosti posvetio tome. Ipak je sve ovo bilo dovoljno da nastavi druženje sa pjesmom.

Učlanio sam se u KUD Slobodan Princip Seljo, ali kada sam upoznao velikog muzičara i čovjeka rahmetli Mensura Mrehića prešao sam u KUD Miljenko Cvitković.

Ovaj Mirzin susret sa Mrehićem je na neki način bio i prekretnica u karijeri. Mensur Mrehić je uradio album za pjevača, ali sve je stalo zbog rata. Žao mi je što taj album nisam objavio.
-Sa porodicom sam izbjegao u Izrael gdje sam živio petnaest godina. Odlaskom u Kanadu opet sam dobio šansu da se vratim muzičkim zbivanjima.

Od Mirze očekujemo još dosta dobrih pjesama koje će se slušati širom svijeta.

(Estradnjaci)

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI