Mitar Mirić: KARLEUŠA, LUKAS I VIKI SU NIKAKVI PJEVAČI!

Mitar Mirić tvrdi da Jelena Karleuša, Viki Miljković i Aca Lukas nemaju pravo da ocjenjuju takmičare u “Zvezdama Granda” jer su oni sami prosječni pjevači! Folker ističe da su njih troje, uprkos popularnosti, nepodobni da budu u žiriju i napominje da jedino Ana Bekuta može da savjetuje i kritikuje buduće pjevače, jer jedina umije da pjeva!

– Jelena, Viki, Lukas i nisu neki pjevači, pa ne razumijem odakle im pravo da ocjenjuju druge. Skroz su prosječni. Imaju harizmu i popularnost, ali glas nemaju. Ma, nikakvi su! Tamo jedino Bekuta zna da pjeva i može da komentariše kandidate.

Da li sebe vidite u žiriju?
– Ja bih takmičaru rekao da li zna ili ne zna da pjeva, a nikako ne bih proricao da li će biti zvijezda ili procjenjivao da li je debeo ili mršav. Pokojni Safet Isović bio je debeo čovjek, ali kad bi izašao na scenu, razvalio bi. Karleuša, Viki i Lukas često pominju neke gornje i donje lage, kao da su vrhunski vokali. Ej, bre, da oni ocjenjuju druge! Mnogo se bahato ponašaju. Ne sviđa mi se što se s visine obraćaju takmičarima.

Dopada li Vam se glas nekih mladih kolega? Za Darka Lazića kažu da nema šta ne može da otpjeva i da se razbija od posla.
– Mladih kolega ima kao pečuraka, svi su isti. Niko se ne izdvaja. Lazić je porijeklom iz mojih krajeva. Solidan je interpretator, ali ništa posebno. Ne ističe se ni po čemu.

A kad je riječ o mlađim kolegicama?
– Ima ih dosta koje nisu loše. Na primjer Rada Manojlović, Aleksandra Prijović i Milica Pavlović mnogo bolje izgledaju nego što pjevaju. Bore se, rade, ali nije to za padanje u nesvijest, kako se predstavlja u javnosti.

A od stare garde?
– Malo nas je opstalo. Sve je to posljedica rata, sve se pretumbalo devedesetih. Tada su krenuli splavovi i to je iskvarilo muziku. Gledalo se ko ima kraći minić i veće silikone. Ali ja se i dalje borim, uporan sam, tjeram svoje. Nada Topčagić, Usnija Redžepova i ja smo bili velika trojka i nastupali smo zajedno. Sjajno smo se slagali, provodili, tada nije bilo ljubomore, druženje je bilo mnogo bolje nego danas.

Za Vas se često pisalo, posebno u to vrijeme, da volite da popijete. Da li se i danas družite sa čašicom?

– Nekada sam volio da pijem, pa su mi odmah zalijepili etiketu alkoholičara. Sada i kada je u mojoj čaši voda, svi odmah misle da je votka. Odavno sam prestao. Zasitio sam se. Najviše sam pio u hotelu “Slavija”, jer su tamo dolazili svi pjevači. Pošto sam bio najpoznatiji među njima, upiralo se prstom u mene i govorilo kako pijem. Droga me nikad nije zanimala!

Mnogi su Vam se podsmijevali kad ste se prije skoro 20 godina pojavili u kožnom prsluku i sa loknama. Zbog čega ste tako eksperimentisali s imidžom?
– Kad pjevaš dugo, moraš stalno da privlačiš pažnju. Imao sam album koji je trebalo da snimim za ZAM. Oni su ga platili. Rođeni kum, neću mu pominjati ime, preprodao ga je drugom izdavaču, koji je za dan prodao 100.000 kaseta. Tad sam krenuo s kožnim prslucim i frljokama kako bih skrenuo pažnju na sebe i prešao te divljake. Izdao sam ga ponovo za “Diskos”, ZAM-u sam morao da vratim novac.

Kako objašnjavate fenomen pjesme “Ne može nam niko ništa”, koju ste snimili prije 30 godina?
– I sam se čudim koliko je popularna. Na tom albumu sam tipovao na neke druge pjesme da će biti hitovi. Doduše, Nada Obrić mi je, čim ju je prvi put čula, rekla: “To će biti hitčina”. Postala je himna Crvene zvezde, Partizana, srpske reprezentacije, čak i hrvatskog fudbalskog kluba Dinamo. Njihov funkcioner Zdravko Mamić je često zapjeva. Ma, mi na Balkanu volimo da vjerujemo da smo najjači!

Da li ste najveći bakšiš u karijeri dobili upravo za tu numeru?
– Ne. Čovek mi je za tri minuta, koliko sam izvodio pjesmu “Kazni me život, majko”, dao 10.000 eura. Pozvao je mamu u Crnoj Gori i dao mi da joj pjevam preko telefona. Osim bakšiša, dešavalo mi se da dobijam poklone kao što su sat, zlatni upaljač…
Koje je najneobičnije mjesto na kom ste pjevali?
– Na merdevinama, prije 20 godina. U suštini, ne dozvoljavam da me niko ponižava i maltretira. Svadbu radim kao da je koncert, otpjevam dva, tri bloka. Naravno, ako me neko časti, produžim, ali nisam alav. Niko ne može da me kupi za 100 ili 500 eura.
Mnoge Vaše kolege su sreću potražile u rijaliti programima. Zbog čega Vas nema tamo?
– Svake godine me zovu da uđem. Teško da bih tamo izdržao dan, a kamoli devet mjeseci. S kim bih pričao i družio se?! Jedino da mi daju da uvedem svoje prijatelje. Moje kolege, koje su pri zalasku karijere, ulaze u rijaliti vjerujući da će to da ih oživi. To im je greška. Tim gestom padnu na još niže grane. Ma, ukopaju se.

Zorica Marković je rekla da ste bili veliki zavodnik. Da li ste se zabavljali s nekom kolegicom?

– Nikada! One su mi sve kao sestre. Veza između pjevačice i pjevača ne može da opstane. Razmišljao bih ko nju gleda, ona ko meni prilazi, bilo bi tu ljubomore. Nikad se ne bih oženio kolegicom. Kad je riječ o obožavateljkama, tu je bilo svačega. Čekale su me ispred lokala u kojima sam nastupao, skakale po krovu mog automobila, vrištale… Neke su trčale za mnom, pa sam morao da bježim. Neću da lažem, nije im bilo lako odoljeti. Imao sam avanture s nekim od tih djevojaka. Naravno, s onima koje su mi se dopale.

(Informer)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI