Miroslav Ilić: Slušao sam rokere, a ne narodnjake

“Slavuj iz Mrčajevca”, Miroslav Ilić, otkriva da nije volio narodnjake u mladosti, već da je slušao ikone rokenrola. Pjevanjem je počeo da se bavi jer je morao da zaradi za svoju porodicu, pošto se mlad oženio i dobio kćerku Mariju.


– Pjevanje nije bio moj izbor, nisam mašta da jednog dana pjevam narodnjake. Kao gimnazijalac sam slušao drugu vrstu muzike. Pripadao sam generaciji koja je voljela Bitlse, The Rolling Stones, Aretu Frenklin… – otkrio je Ilić u intervjuu za “Informer HIT” i objasnio kako je došao do karijere u narodnoj muzici.
“Mlad sam se oženio i dobio kćerku Mariju, sa samo 21 godinom. Tada sam razmišljao da bih mogao da zaradim koju paricu za svoju porodicu, a ujedno i fakultet. I tako sam se obreo u ovom zanatu, pravo iz amfiteatra. I evo, 46 godina kasnije bavim se istim poslom.”

Kao i svaki pjevač, imao je uspone i padove na početku karijere, a da mu ipak nije uspjelo u muzičkim vodama, kaže da bi se snašao i u drugim poslovima.

– Da se ranije završila moja pjevačka karijera, imao bih svoju farmu. I danas mi u Mrčajevcima stoji knjiga o pernatim životinjama, svinjama, stoci… Ima toliko poslova, pjevanje nije moranje – zaključio je on.

(Vesti-online)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI