Miro Faca: Halidu je mana što kasni na nastupe, Amelu sam sa nepunih 16 godina ukrao od njene majke

Većina će se zamisliti kada ih pitate ko je Miro Milković? Ali slatko će se nasmijati kada čuje Moro Faca. Za njega će reći da je lijek za dušu, da svojim šalama zna i umije razgaliti čovjeka. To što mu je Bog podario nije skrivao u sebi već takvu pozitivnu energiju od mladosti širi na ljude oko sebe. Čovjek velikog srca, razumljiv… i kao takav rado viđen u svakom društvu, ali i zbog svog smisla za humor. I baš zbog toga druženje sa Facom nikako ne može biti monotono. Od njega ćete uvijek čuti nešto novo, na drugačiji, ljepši način se nasmijati.

Miro je na svoj način prokomentirao nekoliko javnih ličnosti. S većinom njih je sarađivao…

Halid Muslimović

halid-2

– S njim sam se 70-tih godina kada je kao mlad pjevač došao u Sarajevo. Mnogo mi je pomogao kao i ja njemu za vrijeme naše saradnje na estradi. Jedina mana mu je (ovo mu nemojte reći… smijeh) što voli kasniti na koncerte pa smo se preznojavali dok ga ne bi vidjeli da je stigao. Tek tada bi nam pao kamen sa srca. Halid je uvijek imao nešto da kaže, da se “izvadi” i to uz njegov poznati smiješak, pa smo mu svi opraštali zbog kašnjenja. Neprikosnoven u svom poslu.

Ismet Horo

horo

– Veliki profesionalac, humorista, glumac i dobar tekstopisac ozbiljnih tekstova. Čovjek iz naroda. Jedan od najboljih humorista u BiH i naše regije. Kome dragi Bog podari smisao za humor on je bogat čovjek, a to je humor koji narod voli. Pošten čovjek. 

Enver Šadinlija

enver

– Legenda novinarstva, barem što se tiče estrade. Svi estradni umjetnici mogu mu zahvaliti jer im je pomogao u karijeri. Sve što bih rekao o njemu bilo bi premalo. Neka mi je zdrav i veseo.

Mirso Čomaga

mirso

– Dobar pjevač, ali i glumac. Slabo sam ga viđao prije dok nismo počeli snimati film “Djelidba”. Jedan od mojih komšija. Lijepo radi svoj posao pa i kada bi neko htio ne bi mogao ništa negativno o njemu reći. 

Selma Bajrami

selma

Duško Kuliš

dusko

– Internacionalna zvijezda. Koliko dobar pjevač još bolji čovjek i jaran. Uspješan na cijelom balkanskom prostoru. Iako je prošlo mnogo godina od njegovog hita “Suzana”, još se pjeva na estradi. Puno sam bakšiša dobio zahvaljujući njegovim hitovima. Nadam se da mi poslije ove izjave neće tražiti PDV.

Halid Bešlić

halid

– Gromada od čovjeka! Ponosim se što ga poznajem i što sam sarađivao mnogo puta s njim. On je naš ambasador što se tiče naše estradne scene. Svi u BiH kao i cijelom svijetu znaju ko je on i zato ne treba puno polemisati o legendi naše scene. 

Enes Begović

enes

– Dobar jaran još bolji čovjek koji je sačuvao svoju porodicu jer je na estradi bilo teško opstati, a pogotovo Enesu. Prije svega smo dobri prijatelji kako mi tako i naše porodice.

Amela  Zuković

amela

– Jedna od naših najboljih estradnih umjetnica što se tiče glasovnih mogućnosti. Amelu sam upoznao kada je imala nepunih 16 godina. Tada smo je “ukrali” od njene majke i odveli da pjeva sa nama u Počitelju jednom renomiranom restoranu. Jedna prelijepa i karakterna osoba koja ti kaže u lice. neće ništa iza leđa. Zrači pozitivom energijom. 

Šemsa Suljaković

semsa

– Majkara, kako sam je nazvao davno. Radili smo zajedno i u kafanama i na estradi je ostavila neizbrisivi trag sa svojim pjesmama koje se i dan danas rado slušaju i pjevaju u BiH i regionu. Meni vrlo draga žena. Majka i prijatelj. 

Hanka Paldum

hanka

– Živa legenda i svaka joj čast kako i dan danas ima mnogo volje, pozitivne energije, uspjeha… što se tiče estradnog posla. Imao sam privilegiju kao bubnjar da radim u  njenom orkestru i pratim je na  koncertima u ono vrijeme kada je Hanka bila stvarno velika i prva zvijezda. 

Šerif Konjević

serif 5

– Upoznao sam kao mladog i neiskvarenog  momka koji je došao u Sarajevo da pokuša naći mjesto na tadašnjoj estradnoj sceni. Sve je iznenadio svojim glasom, sve je podsjetio na Šabana Šaulića. Mnogi su mu proricali blistavu karijeru i nisu se prevarili. Da nije znao i imao cilj šta treba da radi, ne bi bio što je sada – zvijezda! Pjevač vanserijskih glasovnih mogućnosti. Bosanski Šaban! 

(Express)

 

 

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI