Mia: Biti pjevačica je surov posao

Mia Borisavljević otkriva da nije poput drugih žena imala pravo na porodiljsko odsustvo već da je morala da se vrati poslu samo mjesec dana poslije porođaja kako bi prehranila porodicu. Pjevačica ističe da ako ne radi, nema novca kao ostale žene koje su prijavljene za stalno, pa od firme i države dobijaju pare dok su na trudničkom i porodiljskom.

“Poslije samo mjesec i po od porođaja počela sam da radim, jer nemam nikakve prilive novca kada ne nastupam. Laže onaj ko kaže da se ne vraća na scenu zbog para. Pa i fakulteti se završavaju da bi se sutra zaradilo što više, sve se vrti oko novca”, priznala je Mia.

Ona kaže da pjevačice padnu u zaborav ako se dugo ne pojavljuju.

“Ovaj posao je takav da ne trpi velike pauze. Surovo je mnogo. Nikoga ne zanima da li ste se vi porodili 16 puta, bitno je samo da si u formi i da se ne dangubi puno. Što dužu pauzu napravite, sve se teže vraćate”, tvrdi Mia.

Ona navidi da je počela da zakazuje tezge tek kada je povratila snagu.

“Da nisam osjetila da mogu da nastupam, ne bih se vratila na scenu. Drago mi je da se pauza na kojoj sam bila nije odrazila na posao. Diskoteke su mi širom otvorene i presrećna sam zbog toga. Svakome je bitno da sačuva svoj položaj, nisam željela nešto što sam gradila deset godina da zapostavim i da padne u vodu. Previše cijenim sebe da bih pljunula na sve što sam radila”, iskrena je Mia.

(Cdm.me)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI