Ljubavna priča Zdravka Čolića i njegove ALEKSANDRE! (FOTO)

Zdravko Čolić je bio najveća zvijezda pop muzike u bivšoj Jugoslaviji, a to je ostao i danas, nakon njenog raspada. Iako ima 65 godina, on ne posustaje i i dalje vrijedno radi, izdaje nove albume i ide na nastupe koji uvjek privuku nevjerovatno veliki broj ljudi.

Veliki zavodnik, u kojeg su bili zaljubljeni milioni žena na Balkanu, počeo je svoju karijeru 1968. godine u bendu “Mladi i lijepi”, a solo karijeru već 1972. i od tad je ona išla samo uzlaznom putanjom.

Za ove četiri i po decenije rijetke su bile one koje bi mogle da se pohvale time da su bile sa njim u vezi.

Dvije zvanične veze i upoznavanje supruge

Prije braka dugog 15 godina, Čola je imao samo dvije duge i ozbiljne veze. Prvo je bio u vezi od nekoliko godina sa Jacom Dulić iz “Lokica”, a zatim sa Elizabetom Vitas,manekenkom iz Rijeke. Ona je tada imala 18 godina.

– Veza je završena negdje 1989. godine, jer je ona htjela da se uda, a ja sam bio kukavica i bježao sam od toga – priznao je tada Čolić.

A onda je upoznao Aleksandru, koja je zarobila njihovo srce. Kada ga je ugledala u Brelima 1989. godine, ona se zaljubila u Zdravka kao u čovjeka, a ne kao u pjevača. Od tada u njihovoj vezi nije bilo mrlje.

Kako je jednom prilikom objasnio, ona ga je osvojila svojom jednostavnošću i privrženošću.

– Posvetila mi se, brinula o meni, brine, sekira se. Čovjek nekako prepozna osobu koju bi opet rado vidio, uhvati neku emociju koja bez riječi govori da joj je stalo do nje. Ne mogu da objasnim, jer može pred tobom biti najljepša i najpametnija žena, a da jedva čekaš da odeš od nje. Sandrina i moja aura su se prepoznale, to je vjerovatno bilo sasvim dovoljno za ulazak u neku novu dimenziju – ispričao je on.

Viđali su se uglavnom u Beogradu, gdje je Sandra iz Osijeka došla da studira.

Vezu su održavali punih 11 godina, da bi se Zdravko konačno odlučio na korak koji će slomiti srca hiljadama obožavateljki koje su bile spremne da se istog trenutka udaju za njega.

Vjenčanje

Čola je na prvomajski uranak 2001. godine krenuo kao neoženjen momak, a do kraja dana bio je oženjen čovjek!

– Vjenčali smo se na Prvi maj potpuno spontano, svi su mislili da je skrivena kamera, jer smo pošli na uranak. Dugo smo bili u vezi, pa je to bilo ili dža ili bu – rekao je on tada novinarima.

Ni do tada se nije znalo mnogo o njegovoj izabranici, osim da je profesorica geografije, da je on od nje stariji 13 godina i da je porijeklom iz Osijeka. To je bio slučaj i kad se oženio – za njegovu svadbu se saznalo mnogo kasnije, pa je i ovog puta uspio da očuva svoju privatnost.

zdravko colic i zena aleksandra

Zajednički život

Aleksandra i Zdravko imaju skladan brak već 15 godina, a kako njegova supruga nije javna ličnost, rijetko se pojvaljuje u javnosti, što odgovara i njoj i njemu.

Ona je preuzela ulogu domaćice, dok se Zdravko posvetio svojoj karijeri i javnom životu.

– Moja supruga zna sve o meni. S njom dijelim sve u životu. Ispričam joj ja sve čega se sjetim, ali mnogih se stvari ne mogu sjetiti, dugačak je život bio. Ako bi me pitala, ja bih joj sve rekao – izjavio je on jednom prilikom.

Iako je i u tim godinama imao mnogo obožavateljki koje su bile spremne da ga “preotmu” od supruge, on tvrdi da je nikad nije prevario, a da ona nije ljubomorna na njegove obožavateljke.

– Stvarno sam čist i dobar. Ljudi misle, ide on svuda okolo, ali nije. Prirodan sam i normalan. Moja komunikacija sa ženama je na bazi poštovanja. To ne mora da znači da bih bio s nekim. Mogu reći da sam vrlo fin i da moja supruga može biti ponosna na mene – rekao je Čola u jednom intervjuu.

Čolić je priznao i da ne pomaže supruzi u obavljanju kućnih poslova i da smatra da je to posao za ženu.

– Ne razumijem se baš u kućne poslove. Sandra ne radi, to je njen izbor, pa je normalno da se više brine o djeci i kući. Ja joj nisam neki teret. Imam neke svoje navike, ali oko mene ne treba puno obigravati. Mislim da muškarac treba da zarađuje, a ženi da prepustiti odgovornost za kuću, jer žene to bolje rade. I moja majka je bila ta koja je vodila kuću, tata je radio u policiji, a ona je svu svoju energiju posvetila odgajanju djece – iznio je on svoj stav.

Ipak, i u njihovom braku ponekad dođe i do sukoba, ali su oni rijetki, kratkotrajni i najčešće uzrokovani malim, svakodnevnim stvarima.

– Sandra je stroga higijeničarka i ako u kući ne skidam cipele, nastaju problemi. Ali stvarno nemamo nekih nesuglasica u braku. Nekima sve smeta, ne mogu gledati ženu s viklerima u kući, meni ništa ne smeta. Što sam stariji, to sam tolerantniji, ništa mi ne smeta – objasnio je Čola.

Kćerke

Iste godine kad su se vjenčali dobili su prvu kćerku – 1. oktobra 2001. godine rođena je Una-Zvezdana. Pet godina kasnije, 10. avgusta 2006, Aleksandra je na svijet donijela i kćerku Laru.

Djevojčice su veoma muzikalne, mlađa ima više intonacije i ritma, ali je i starija Una veoma talentovana za muziku.

Njihove dvije princeze, kako ih on naziva, najčešći su razlog bračnih nesuglasica u inače skladnom braku.

– Najčešće se prepiremo oko toga šta djeca smiju, a što ne smiju. Nemoj ovo, pazi ono – ja se tu uopšte ne snalazim – izjavio je on.

cola-2

Incident ljubomorne obožavateljke

Iako je njegova supruga svjesna da je on oduvijek miljenik žena, ona nikad nije bila ljubomorna na njegove obožavateljke.

– Mislim da to pozitivno djeluje na nju. Ona to doživljava kao dobro i lijepo, kao nešto što predstavlja dio mene. Ta publika je godinama uz mene i podržava to što radim. Vjerujem da može da joj bude samo drago zbog toga. Nije ljubomorna jer je to sve virtuelno – rekao je on u jednom od intervjua za časopis “Gloria”.

Ali obožavateljke su bile ljubomorne na nju. Jedna obožavateljka koja je bila opsjednuta Zdravkom napala je njenu suprugu nožem i posjekla je po licu, što je najveća neprijatnost koju je ona preživjela zbog njegove karijere.

– Jednom je moju suprugu nožem napala neka moja obožavateljka i posjekla je po licu! Aleksandra drugih većih neprijatnosti nije imala, jer se ne eksponira, nije taj tip, a i smatram da žena i djeca treba da budu daleko od očiju javnosti – objasnio je on.

(Pink)

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI