Lidija Matić: Estradni put od male do velike zvijezde (VIDEO)

Od prelijepe male djevojčice koja je već tada pjevušila i pokazivala interes za muziku, postala je prelijepa mlada djevojka koja svojom pojavom i glasom oduševljava svakim danom sve više.

Lidija Matić je ime koje se dobro pamti u estradnim krugovima. 
-Muzika je moja velika ljubav, kao mala stalno sam se svađala sa sestrom ko bolje i tačnije pjeva, a ko pjeva pogrešno, priča nam Lidija.

Sa 8 godina kreće u muzičku školu gdje počinje svirati klavir i već je tada dokazala da je posebna.

-Na školskim priredbama stalno su me izdvajali da pjevam neke dionice sama uz pratnju klavira. Nakon treće godine klavira izrazila sam želju da se ipak bavim solo pjevanjem, a posebno sam voljela pjevati pop-jazz.

Lidija je bila i članica KUD-a “Sevdah” u Ljubljani gdje je nastupala u folklornoj i pjevačkoj grupi.

-U pravu ste, baš tada snimam pjesmu za “Fens” festival koji se održava u Izoli, a na takmičenju sa KUD-om osvajam prvo mjesto, tako da odlazim na Bihać-fest gdje nastupam u noći sevdaha. Nakon toga slijedi još jedno pojavljivanje na ovom renomiranom festivalu također u noći sevdaha.
Prvi singl Lidije Matić nosi naziv “Zbogom tugo, zbogom jedini”, a nakon toga snima još jedan singl “Od zemlje do neba”.

-Još jedan moj uspjeh desio se na festivalu “Moravski biseri” gdje osvajam prvo mjesto, što mi je dalo još jači vjetar u leđa da nastavim dalje sa estradom.

“Najbolji smo prijatelji”, naziv je dueta koji je snimila sa svojim ocem poznatim pjevačem i kantautorom Josipom Matićem sa kojom nastupaju na bihaćkom festivalu.

-Baš ste dobro informisani, još bih dodala da sam nakon toga snimila još oko pet dueta: “Posle mene”, “Opet pijan lutaš”, “Zemljotres”, “Crna svila”, “Nisi na nivou”…

Lidija u svoju diskografiju upisuje i singlove “Praznik”, i “Volim kad me grliš” koja je njena nova pjesma koju već promovišemo na portalu estradnjaci.ba.

-Pripremam još neke nove numere tako da kompletiram cijeli album što mi je velika želja. Muzika je moja velika ljubav tako da mi ništa nije teško.

Već smo na početku spomenuli da je Lidija veoma lijepa i atraktivna, na sceni svojim stajlingom odaje utisak velike zvijezde. 

-Vjerujte što se tiče stajlinga o tome sama vodim računa ali i uz pomoć moje majke koja je uvijek tu za mene, kao i svi moji ukućani koji su mi podrška u svemu. Ne mogu zaboraviti i moje društvo koje me također podržava i to je nešto najljepše.

(Estradnjaci)

 

 

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI