Kritike pjevačici zbog nastupa u vrijeme korone

Pjevačica Neda Ukraden nedavno je održala koncert i ubrzo se suočila sa kritikama zbog očiglednog nepoštovanja mjera zaštite u borbi protiv koronavirusa.
eda mjesecima nije imala veće koncerte niti nastupe na kojima bi prisustvovao manji broj ljudi. Ona je posljednjih mjeseci, otkad su na snagu stupile jasne zabrane o održavanju ovakvih događaja, bila jedna od najglasnijih protivnica ove mjere. Više puta je isticala da bi bilo dobro da država omogući i muzičarima novčanu pomoć, kako bi preživjeli ovaj period bez mogućnosti zarade.

Od kada su mjere malo oslabile, Ukraden je brže bolje odlučila da se vrati svom poslu i organizovala koncert u jednom lokalu u Biogradu na Moru.

Iako je prije toga propagirala odgovornost na društvenim mrežama, sa najnovijih fotografija se jasno vidi da tokom koncerta većina prisutnih nije nosila zaštitnu masku, niti držala propisanu distancu.
“Baš ste odgovorni, i vi i publika. Vidi se iz priloženog”, “Ne vidim distancu!”, “Nema korone tamo”, “Ne zaboravi kovid-19, draga moja”, bili su samo neki od komentara na društvenim mrežama, upućeni pjevačici zbog nastupa.

(Direktno.rs)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI