Koncert Halida Bešlića u RTV domu

Muzička produkcija BHRT-a najavljuje treći koncert serijala Studio N – Narodni studio.

U utorak, 16. januara, u 20 sati, u zgradi BHRT-a, koncert će održati popularni Halid Bešlić, uživo sa gostima uz pratnju orkestra Muzičke produkcije i benda Autostop.

Vrhunska akustika

Za sve pjesme su raspisani posebni aranžmani, a uz vrhunsku akustiku studijskog prostora u kojem se odžava koncert, bit će to večer za uživanje i dobar provod. Ulaz na koncert će, kao i do sada, biti besplatan, ali uz obaveznu rezervaciju putem telefona 033 408 025 ili na e-mail adresu muzicka.produkcija@bhrt.ba.

Halid Bešlić rođen je 20. novembra 1953. godine u zaseoku Vrapci, kod Knežine, općina Sokolac. Amaterski se počeo baviti muzikom, odnosno pjevanjem, još kao učenik osnovne škole, kroz razna kulturno-umjetnička društva, a najduže vremena je proveo u KUD-u “Zija Dizdarević”. To je potrajalo sve do odsluženja vojne obaveze u bivšoj Jugoslaviji. Nakon povratka iz vojske, estradnu karijeru je aktivirao kroz nastupe u poznatim sarajevskim i drugim restoranima, što je potrajalo nekih pet, šest godina.

Prvu singl-ploču snimio je 1979. godine, od kada počinje njegov uzlazni put uspjeha i popularnosti na bosanskoj, odnosno balkanskoj estradnoj sceni. Rezultat Halidovog rada od 1979. do 2003. je 16 snimljenih albuma, kao i dva albuma uživo, koji su prodati u milionskim tiražima raznih nosača zvuka.

Najveći hitovi

Bešlić je održao na hiljade solističkih koncerata širom svijeta. Jedan je od najomiljenijih domaćih pjevača u regionu i dijaspori, a njegove nastupe karakterišu kao “dernek na Halidov način”. Njegove pjesme su toliko popularne da je postalo sasvim normalno kada publika, tokom koncerta, pjeva umjesto Halida.

Po svemu sudeći, koncert u RTV domu će Bešliću biti drugačiji od svih dosadašnjih, a svima koji budu prisutni obećava 90 minuta najvećih hitova i prvoklasnu zabavu.

(Oslobodjenje)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI