Kićo Slabinac nakon 46 godina otkrio ko je Divna, crna žena iz pjesme: Javnosti je dobro poznata

Kićo je prije 46 godina napisao hit “Zbog jedne divne crne žene”, pjesmu koju znaju sve generacije bivše Jugoslavije. Ljepota pjesme nije izblijedjela ni nakon gotovo pola vijeka, a nije izblijedjela ni ljepota žene kojoj je pjesma napisana.

Ispostavilo se da je žena koja mu je bila inspiracija i te kako poznata domaćoj javnosti, to je Mirjana Antonović.

Mirjana Antonović živjela je u Americi, te ju je Kićo upoznao na turneji i odmah se zaljubio u nju. Stihovi pjesme su nastali u avionu na povratku sa turneje, a muziku je napisao dan kasnije u Zagrebu.

– Naglo je morala da otputuje k porodici. Snivali smo šetnje, putovanja i sve ono najljepše, a sve je srušeno u trenutku. Vjerujte da uporno tražim svoj mir i nekoga ko mi to može osigurati. 28 mi je godina i želio sam da Mira i ja imamo svoj mir – govorio je Kićo nekada o Mirjani, koju  javnost i te kako dobro poznaje.

Mirjana je u žižu medijskog interesovanja došla zbog skandala oko njenog sina Devona. Naime, tvrdi kako je folker Miroslav Ilić Devonov otac, dok pjevač već godinama izbjegava DNK testiranje, a na sudu su se našli u više navrata. Kako su Mirjana i Lepa Brena prijateljice, Miroslav je zbog pjevačicinih komentara na temu ovog slučaja u lošim odnosima sa vlasnicom “Granda”

(Blic)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI