Kakva se to velika priča krije iza novih pjesama Mirze Šut

Pjevač koji zna šta želi kada je u pitanju estrada, pažljivo bira pjesme, radi sa najvećim profesionalcima i nastupa širom planete je niko drugi nego Mirza Šut, provjereni majstor najboljih provoda. U sami vrh estradne scene došao je samo svojim kvalitetom, za njega riječ skandal ne postoji tako da u “žutoj” štampi o ovom pjevaču ne možete pročitati ništa a da je skandalozno.

Njegove pjesme, a spomenućemo samo neke, “U dobru i zlu”, “Plakala je majka”, “Ljubav je čudo”, “A dala si riječ”, “Dolaze mladenci”, “Ja ću te vječno voljeti”, “Dobro bi mi došla”, publika pjeva uglas sa njim, a na repertoaru su i njegovih kolega.

Na našem portalu smo dobili veliki broj poruka Mirzinih fanova koji su htjeli da saznaju kada će Mirza objaviti nove pjesme. Citiraćemo i jednog od njih koji kaže: “Čekamo hit jer smo to od njega i navikli”!

Ekipa estradnjaka se potrudila i evo upravo prilike da sve njih obradujemo viješću da su pjesme završene i to dvije nove “Nisi više moj anđeo” i ” I za to ti hvala”. Tekst je pisao Tešo Mrkonjić, aranžman i produkcija Kenan Fejzić Ćina, melodiju za pjesmu “Nisi više moj anđeo” radio je Josip Matić, harmonika Aleksandar Kovačević, violina Perića Vasić, bek vokal Mensura Bajraktarević. Sve je snimano u neprikosnovenom WS Music studiju. Ekipa koja je zadužena za spot je Invenio films.

Ono što je interesantno u ovoj priči je detalj koji smo uspjeli saznati, a vezan je za pjesmu “Nisi vise moj anđo”. Naime ova pjesma je već bila u rukama od strane čovjeka koji je sigurno jedno od najvećih imena regionalne estradne scene. Radi se o velikoj legendi sa ogromnim brojem hitova koje će se pjevati iz generacije u generaciju. Pjesma je ipak završila kod Mirze, a razlog i cijelu priču oko iste šta se desilo zamolit ćemo Mirzu da nam otkrije uskoro kada bude gostovao u najslušanijoj radijskoj emisiji “Moj život je pjesma” u programu najboljeg radija kada bude zvanično i krenula njegova reklamna kampanja.

Sada već možete početi odbrojavati dane do premijere novih pjesama, još samo nekih petnaest dana.

(Estradnjaci.ba)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI