Jusuf Hajrudinović Juki: Moja životna priča satkana je u pjesmi “Mojih pet minuta” (VIDEO)

-Više ne brojim godine koje su iza mene kada je u pitanju estradni posao kojim se bavim, sve je to iskustvo koje je čovjek stekao. Muzika je moj dječački san jer od malih nogu ja volim pjesmu.
Ovako je započeo razgovor sa novinarom našeg portala poznati pjevač Jusuf Hajrudinović Juki čija nova pjesma “Godine” svaki dan bilježi nove uspjehe.

Svojim dolaskom u Sloveniju napravio je jednu prekretnicu u svojoj karijeri, upoznao momke koji su svirali kako kaže za svoju dušu, te je tako poželio da se još više posveti ovom poslu. 

-Brzo je sve to išlo jer ja sam tada “lovio svojih pet minuta”. Brzo se i saznalo za mene, ljudi su počeli da me traže po cijeloj Sloveniji i Evropi.

Njegova životna priča satkana je u prvoj pjesmi “Mojih pet minuta” koju je snimio za produkciju Sezam.

-Tako je, to je moj prvenac na koji sam izuzetno ponosan. Nakon toga slijedi pjesma “Neću da me pamte po tebi”, a zatim sam odlučio da se prijavim na veliko muzičko takmičenje “Zvezde Granda” gdje sam napravio zaista veliki bum jer je to bila velika reklama. U prvom krugu sam dobio svih sedam glasova cijenjenog žirija, ali je u baražu uslijedila drugačija odluka, ali kako rekoh sve je to reklama.

Juki nastavlja još “žešće” sa nastupima i opravdava povjerenje svih onih koji ga angažuju za sve vrste slavlja kao i gostovanja u restoranima i klubovima jer je prije svega riječ o vrsnom interpretatoru i odličnom šoumenu.

-Ja i moj kolega Nemanja Neco Vidačković smo tandem za koji su čuli svi i radimo već deset godina zajedno. Najviše volim raditi privatne zabave jer se tu najbolje osjećam, ali tu su i klubovi i restorani.

Pjesma “Boginja” je uslijedila nakon njegovog takmičenja u Grandu jer Juki nije ni u kom smislu htio zapostaviti snimanje novih pjesama i profesionalan odnos prema estradi.

-“Boginju” je izdala BN produkcija, odnosno BN TV i vrlo brzo je našla svoje mjesto kod publike. Mnogo je traže na nastupima, prepoznatljiva je,  što mi je posebno drago. Moja saradnja sa BN TV je nastavljena kroz gostovanja u emisijama, promociju i vrlo su korektni što se tiče tog dijela posla.
Singl “Godine” kako smo i pisali je nešto novo u interpretaciji Jusufa Hajrudinovića i sigurno će obilježiti ovu 2019.godinu.

-Naravno da se tu priča ne završava jer nastavljamo dalje i radimo dalje, poručuje Juki.

Pjevač kaže da je bilo i onih koji nisu vjerovali u ono što radi, ali kako kaže niko nije znao šta on to u svojoj duši ima i šta želi. Pjevač Jašar Ahmedovski je njegov uzor, a upravo sa njegovim pjesmama se i pojavljivao na nastupima i baš zbog toga postao prepoznatljiv.

-I Jašar je pjevač koji ima veliku dušu. Upoznali smo se i u pitanju je veliki i srčan čovjek i sve najbolje mogu da kažem o njemu.

Ovaj period promocije Juki je iskoristio za proširenje saradnje tako da osim sa BN TV sarađuje i sa studijom Saše Jelića (SJ Studio) jer ne želi biti vezan samo za jednu produkcijsku kuću TV ili studio već ići naprijed i raditi sa najboljim.

-Ko mi ponudi dobar materijal, zašto da ne. Ja sam za dobru pjesmu koja šalje lijepu poruku, zaključio je pjevač.

Nova pjesma “Godine”:

(Estradnjaci)

 

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI