Jelenina majka vidjela Marjanoviće na mjestu gdje je kasnije nađeno tijelo

Zorica Krsmanović, majka ubijene pjevačice Jelene, vratila se na nasip sa bratom od strica svoje kćerke i na mjestu gdje je slijedećeg dana pronađeno Jelenino tijelo zatekla jednog člana porodice Marjanović sa još dva-tri čovjeka.

Ovako ekskluzivno za “Blic” do sada neobjavljene detalje o noći potrage za Jelenom Krsmanović iznosi njena bliska prijateljica (ime poznato redakciji). Prije nekoliko nedjelja ona se obratila i Centru za forenzička istraživanja u Novom Sadu i kao treći svjedok iznijela sve informacije do kojih je došla u razgovoru sa Jeleninom pokojnom majkom Zoricom i njenim članovima porodice. Prisjetila se situacija u kojima je i ona bila akter a koje se odnose na pokojnu pjevačicu i njen život. Kako kaže, spremna je da svjedoči pred istražnim organima.

Potraga

– Sa tetka Zoricom (Jeleninom majkom) pričala sam svakodnevno. Kako mi je ispričala, Zoran je nju 2. aprila 2016. pozvao i rekao: “Nestala nam je Jelena!” Na to mu je ona odgovorila: “Kako misliš nestala?” Inače, njoj je toga dana bilo čudno što je Jelena ne zove. Zorica je Jelenu zvala nekoliko puta, ali se niko nije javljao. U jednom trenutku Jelena se javila i rekla: “Samo da završim trčanje, postavim Marjanovićima ručak i dolazim.” – priča Jelenina prijateljica.

Prema njenim riječima, Jelenina majka Zorica, nakon što joj je Zoran javio da je Jelena nestala, odmah je sa komšijama krenula da je traži.

– Puno je civila bilo na nasipu. Jelenu su na mobilni zvali svi koji su je poznavali. Ljudi koji su bili uključeni u potragu mnogo puta su prošli pored mjesta gdje je telefon nađen, a niko ga nije primijetio. Isto to mi je i Zorica rekla. Jelenin telefon nije mogao da izdrži ni dva sata zbog slabe baterije. Kako to da je zvonio poslije toliko poziva, a da je tek sutra nađen? – pita se ona.

Susret na nasipu

Pošto se kasno uveče i policija uključila u potragu i nakon nekoliko sati potrage je pauzirala do sutradan, Jelenina majka Zorica vratila se na nasip.

– Kada je zaustavljena potraga, Zorica se vratila kući. Međutim, nije imala mira. Pozvala je Jeleninog brata da opet prođu kroz Borču ne bi li negdje sreli Jelenu. Mislili su da se možda posvađala sa Zoranom, da je pobjegla. Obišli su Borču, nisu mogli nigdje da je nađu. Otišli su na nasip, na drugu stranu gdje je rampa i tamo zatekli dečka koji drži prodavnicu – priča naša sagovornica. Predložili su mu da policiji da snimke kamera iz njegove radnje, koje su i sami pogledali.

Zoran Marjanović rekao je Jeleninoj majci da ništa ne govori novinarima da “ne bi pogriješila i da to prepusti njima”

– U povratku Zorica je Jecinom bratu rekla da još jednom prođu nasipom. Tamo je, između ostalog, bilo još nekoliko osoba među kojima je jedan od članova porodice Marjanović. Kada su ih pitali šta rade tu, oni su rekli da nisu odustali od potrage. Nalazili su se baš kraj mjesta gdje je Jelena sutradan nađena. S tim članom porodice Marjanović bile su još dvije ili tri osobe, ali ne znam jesu li to bili Marjanovići ili neko od prijatelja – priča ona.

Pritisci na majku

Naša sagovornica dodaje da je Zoran Marjanović poslije Jelenine smrti počeo da vrši pritisak na Zoricu Krsmanović.

– Ona je bila veoma bolesna, a Zoran je dolazio svaki dan sa drugom izjavom i teorijom ko bi mogao biti ubica. Iako svi živimo veoma blizu, Zorana i njegove nismo viđali 10 godina prije Jelenine smrti. Oni nisu dolazili kod Zorice. Kada je Jelena ubijena, počeli smo Marjanoviće da viđamo i po dva-tri puta dnevno. Zoran je malu Janu dovodio i u jedan ili dva poslije ponoći – priča Jelenina prijateljica.

Kako naglašava, Zoran Marjanović rekao je Jeleninoj majci i ostalim članovima porodice Krsmanović da ništa ne govore novinarima da “mogu da naprave greške, da to prepuste njima”.

– Zorica se bojala da joj neće dozvoljavati da viđa Janu ako prekrši dogovor. Zoran je svaki put kada je dolazio mijenjao izjave. Prvo mu je bio sumnjiv biciklista, pa čovjek sa štapom, u jednom trenutku čak i poštar. Čak je poslao i nekog vidovnjaka koji je pričao da će Jelena da vaskrsne – zaključuje ona.

(Blic)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI