Jelena Marjanović je pustila ubicu da joj priđe blizu iz samo jednog, očiglednog razloga!

Ubica Jelene Marjanović dobro je osmislio ubistvo i prišao pjevačici onda kada je bila najranjivija i dok je vjerovala da joj ne želi zlo. Osim toga, ubica joj je prišao toliko blizu, jer ju je sasvim sigurno poznavao, piše Blic.

Monstrum je pjevačicu krvnički udario oštrim predmetom po potiljku tog 2. aprila 2016. godine na nasipu u Crvenki kod Borče.

Kako Blic podsjeća, ubica je pjevačici “Zvezde Granda” nanio devet uboda u glavi dok joj lice oružjem nije ni pipnuo. Ovakvi detalji brutalnog ubistva mogu da ukažu na to da je Jelena bila žrtva osobe u koju je imala povjerenja. Kako kažu stručnjaci sa kojima je ovaj list razgovarao, Jelena je vjerovala ubici i njegove namjere nije prepoznala kao ubilačke.

Fotografije s obdukcije na kojima se vide smrtonosne povrede ubijene pjevačice Jelene Marjanović. Užasne, snažne povrede jasno ukazuju na to da je Jelena ubijena iz strasti – ubica ju je napao s leđa, udarajući je oštrim predmetom (šrafcigerom ili čekićem), najviše po sredini i desnoj strani glave. Nije se zaustavio kada je pala, već ju je udarao i dalje. Lice nesretne žene bilo je netaknuto, dok je potiljak u potpunosti bio unakažen, s otvorenim ubodnim ranama.

Kako objašnjava kriminolog Zlatko Nikolić, to što je lice nesretne pjevačice bilo netaknuto ukazuje na to da je ubica napadao sam, a ne u čoporu, jer bi Jelena imala više povreda i to na različitim mjestima.

– Opis njenih povreda ukazuju na tipično ubistvo iz strasti. Količina povreda koju je zadobila zapravo se odnosi na količinu mržnje prema njoj koja se izlivala u tu jednu tačku – u njen potiljak. Ubica je znao već poslije trećeg udarca da je ona mrtva, ali je nastavio da je nekontrolisano udara – naglašava Nikolić.

Milan Kostić, forenzički psiholog, objašnjava da je Jelena bila najranjivija kada joj je ubica prišao sa leđa, što može da ukaže na to da je ona poznavala svog ubicu čim mu je dozvolila da joj se toliko približi.

– Taj koji zadaje udarac sa leđa ne mora da bude vidljiv i preprepoznatljiv kao neko zbog koga je ona životno ugrožena. Žrtva najmanje ima mogućnosti da prepozna ubistvenu namjeru u tom položaju u kojem je ona bila najranjivija – sa leđa. Kod nje nije bilo dozivanja u pomoć, sami udarci su bili takvi da već od prvog udarca ne bi mogla ništa da izusti – navodi Kostić.

On dodaje da način na koji je Jelana ubijena ukazuje da je ubica isplanirao kako da izvrši zločin. Da je napao sprijeda, ona bi mogla da doziva u pomoć, ali i da se brani. Ovako, ona je bila potpuno nemoćna da bilo šta uradi.

(Telegraf)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI