Jedan događaj iz Cecinog djetinjstva zauvijek joj je promijenio život! (VIDEO)

Muzička zvijezda Svetlana Ceca Ražnatović ove godine proslavlja tri decenije svoje blistave muzičke karijere, čijeg se početka tim povodom prisjetila i sa milionima svojih fanova, koji je prate sve ove godine, podijelila do sada nepoznate detalje iz svog profesionalnog, ali i privatnog života.

– Još samo sedam dana je ostalo kada ću proslaviti trideset godina karijere. Sjećam se, kraj 1987. godine, posljednji dani u toj godini, kasno u noć zvonio je telefon. Javila sam se, Mirko Kodić je zvao i tražio je mog tatu. Odsjekla su mi se koljena kad se predstavio, znala sam da je vezano za mene. Čula sam samo razgovor, tata je pitao, kada bi trebalo da stignemo u Beograd? Cijelu noć nisam mogla da spavam od uzbuđenja, a sutra smo krenuli – prisjetila se Ceca, koja je otkrila da je u muzičkom studiju pjevala tada popularne pjesme poznatih pjevačica, a da mnogi nisu vjerovali u njen uspjeh, jer je bila veoma mlada.

– Niko nije vjerovao u moje glasovne sposobnosti, jer sam imala samo 14 godina. Bila sam i dijete. Za dva dana stigla nam je poruka da sam sjajno prošla i da stičem pravo za snimanje nove ploče, odmah nakon dočeka 1988. godine. Nakon mjesec dana ušla sam u studio i tada je snimljena prva ploča “Cvetak, zanovetak”. U tadašnjoj Jugoslaviji, jedan od najprestižnijih festivala, bio je “Ilidža” na kojem sam prvi put učestvovala 20. juna. 1988. godine. Proglašena sam za najuspješnijeg debitanta sa pjesmom “Cvetak zanovetak”, što svjedoči i ovaj snimak. Od toga dana počinje moja karijera. Trideset godina kasnije mogu samo da kažem da ništa ne bih mijenjala – sve bih opet ponovo – iskrena je bila folk diva.

I tako je sve počelo. Još samo sedam dana je ostalo kada ću proslaviti trideset godina karijere. Sećam se, kraj 1987. godine, poslednji dani u toj godini, kasno u noć zvonio je telefon. Javila sam se, Mirko Kodić je zvao i tražio je mog tatu. Odsekla su mi se kolena kad se predstavio, znala sam da je vezano za mene. Čula sam samo razgovor, tata je pitao, kada bi trebalo da stignemo u Beograd? Celu noć nisam mogla da spavam od uzbuđenja, a sutra smo krenuli. Tog jutra, pravo smo otišli u studio, snimala sam probne snimke pesama tadašnjih koleginica koje su bile zvezde, kao što su Lepa Brena, Vesna Zmijanac, Šemsa Suljaković i mnoge druge. Snimila sam nekoliko pesama i muzička komsija PGP je preslušala. Niko nije verovao u moje glasovne sposobnosti, jer sam imala samo 14 godina. Bila sam i dete. Za dva dana stigla nam je poruka da sam sjajno prošla i da stičem pravo za snimanje nove ploče, odmah nakon dočeka 1988. godine. Nakon mesec dana ušla sam u studio i tada je snimljena prva ploča “Cvetak, zanovetak”. U tadašnjoj Jugoslaviji, jedan od najprestižnijih festivala, bio je “Ilidža” na kojem sam prvi put učestvovala 20. juna. 1988. godine. Proglašena sam za najuspešnijeg debitanta sa pesmom “Cvetak zanovetak”, što svedoči i ovaj snimak. Od toga dana počinje moja karijera. Trideset godina kasnije mogu samo da kažem da ništa ne bih menjala – sve bih opet ponovo. 😊😘

A post shared by C E C A (@cecaraznatovic) on

(Pressonline)

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI