JASMIN HUREMOVIĆ PONOSAN NA SVOJ ESTRADNI PUT Priprema nove pjesme, a o kolegama kaže: Šerif Konjević je naš balkanski tenor (VIDEO)

Početi karijeru veoma mlad je za svaku pohvalu, a pogotovo sa kritikama eminentnih stručnjaka kada je u pitanju muzika i estrada. Pjevač Jasmin Huremović je ponosan na sve ono što mu se dešavalo tada, pa smo sa tom pričom i započeli razgovor sa ovim poznatim pjevačem.
-Moje prvo predstavljanje je bilo sa svega 14 godina na jednom takmičenju pjevača amatera “Glas Drine,glas Podrinja” gdje sam osvojio prvo mjesto. Naravno, toga se rado sjetim, jer u žiriju su bili kao što ste rekli eminentni estradni umjetnici: Jašar Ahmedovski, Milka Todorović, Vasvija i jedan veliki gitarista bivše Ex Juge Zoran Starčević kao i poznati harmonikaš Cvijetin Todorović. Ovim putem ih srdačno pozdravljam.

Jasminu je to bila “odskočna daska” za dalju karijeru jer dobija veliki broj ponuda za nastupe po mnogim restoranima, hotelima, motelima. 

“Potraži me među skitnicama” je njegov prvjenac, pjesma koju je snimio 2015. godine. To je ujedno i lična estradna karta ovog pjevača.

-Za tu pjesmu glavni krivac je Nermin Nerko Halilović i studio “N” . Pjesma je odjeknula naručito među mojim Podrinjcima, u dijaspori, što mi je bilo veoma drago .

Iste godine snima drugu pjesmu, a kako kaže posebno za raju i fanove iz daleke Amerike. Ali to nije sve jer u 2015. godini nastavlja rad i na svojim ostalim pjesmama koje je poklonio svojoj publici.
-Baš tako za moju raju i fanove iz Amerike  snimio sam singl “Daleko od Bosne “, iste 2015. godine pjesmu “Sarajka djevojka, a nedugo poslije toga snimam jednu prelijepu baladu ” Predugo sam tugu krio” i pjesmu “Smaragd sa Une”.

U svoju diskografiju Jasmin Huremović tri godine nakon toga upisuje pjesme koje su isto tako ostavile dubok i neizbrisiv trag u njegovoj muzičkoj karijeri.

-U 2016. godini  to je pjesme”Čekat ću te na starome mjestu ,” Zakleo se sebi”  i jedna meni posebno draga “Čovjek bez imena ” . 2017 godini izlazi moja pjesma “Azra ne idi”, a prethodne godine po meni prelijepa pjesma sa bosanskim motivima “Sjela cura kraj potoka”. Pored moje prve pjesme za koju ste već rekli da je moja lična karta dodao bih još jednu za koju sam posebno vezan, a to je već spomenuta “Čovjek bez imena”.

Ono što krasi repertoarski dio kod ovog pjevača, a zbog čega ga publika posebno voli su veliki stari hitovi i pjesme koje rado pjeva na svojim nastupima. Nastupao je sa velikim imenima estradne scene, ali ipak izdvaja posebno jedno ime.

-Što se tiče mog repertoara, na nastupima pjevam dosta pjesama, ali i  starih koje su neprevaziđene koje publika rado sluša i traži. Nastupo sam sa mnogim zvijezdama na estradi ,a neki od njih su : Jašar Ahmedovski, Dragan Kojić Keba, Šike, Dragan Šaulić, Šeki Bihorac , Rifat Tepić, Vasvija ,Ćana , Amela Zuković, Šemsa Suljaković, Zehra Bajraktarević i mnogi drugi.  Posebno bih izdvojio Šerifa Konjevića, jer je on moj idol br.1, to je naš balkanski tenor.

Huremović je dijete rijeke Drine i sa ponosom to ističe, zato i ne čudi što slobodno vrijeme voli provoditi u prirodi pored rijeke.
-Obožavam prirodu, lijepe krajolike i rijeku, a strast mi je ribolov tako da  se  tada opustim, uživam i punim baterije .

Jasmina smo pitali da li je zadovoljan sa poslovnim rezultatima u godini koja je iza nas, kao i planovima za 2019.

-Veoma sam zadovoljan , bilo je dosta nastupa po dijaspori i neka tako ostane. Planiram snimati nove pjesme. Posebno mi je drago što sam stupio u kontakt i ostvario saradnju sa poznatim tekstopiscem i meni dragom osobom Azrom Kojcin koja će biti autor nekih mojih pjesama. Radi se o ženi koja je sarađivala sa mnogim poznatim imenima ex Juge i ovim putem je srdačno pozdravljam kao i njenu porodicu u Nikšiću .

Tekstopisac Azra Kojcin

Za kraj nam je otkrio koji će to nastup po nečemu ostati u njegovom sjećanju.

-To su nastupi u Lyonu Francuska, Flech u Pforcajmu i diskoteka ” Madona ” u Frankfurtu.

Poslušajte pjesme koje je do sada snimio Jasmin Huremović i odaberite vašu najdražu:

(Estradnjaci)

 

 

 

Podijeli sa prijateljima

KOMENTARI